[開箱] [個個都4T] WD RE 4T 7x24 企業版 簡單開箱

成版都講4T, 我又講下
我買之前都諗左好耐買邊隻...最後買左WD RE 4TB  WD4000FYYZ $1225
係RE系列最抵嘅一隻
最大吸引力係有聯強5年保, 比起Toshiba 企業版貴2百幾蚊多兩年保, 我都覺得OK

另外full load左成個鐘都係32度, 非常涼爽 (有把穿甲彈吹住)

張聯強保養唔使打格啦...保至2021年3-4月左近

邊間買??? 幾錢??

Good buy very good price

邊間買??? 幾錢??
macis 發表於 2016-4-17 19:06

Jumbo, 價錢第二行寫左

呢排咁多人買hard disk, 重要個個WD red 4T, 8T咁買

千二 RE 4t 價錢唔錯
不過俾我會買 T記 4tx2 raid1 都係 16xx ~ 17xx,
當10% failure rate vs 1%, 10% x 10% = 1%, 可靠性打和, 低過10% 完勝

千二 RE 4t 價錢唔錯
不過俾我會買 T記 4tx2 raid1  都係 16xx ~ 17xx,
當10% failure rate vs 1%,  ...
rabbit82047 發表於 2016-4-18 08:02

I would go for Toshiba 4T E, $9XX, 3-yrs of warranty is good enough.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

真係好多4T 喎,早幾日我都換左4只4T
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

成版都講4T, 我又講下
我買之前都諗左好耐買邊隻...最後買左WD RE 4TB  WD4000FYYZ $1225
係RE系列 ...
gary0916 發表於 2016-4-17 18:09

點可以加2年,我買個時無人講