[配件] TOSHIBA Exceria Microsdxc(T-flash) 64GB 48MB/s C10 點解咁平??

最平$8X有交易寫係正貨, 係唔係所謂水貨代理??

如32/64GB的話那個性價比較高??

先謝各C兄

If no Muse pink warranty sticker then it's 水貨

最平$8X有交易寫係正貨, 係唔係所謂水貨代理??

如32/64GB的話那個性價比較高??

先謝各C兄 ...
DEEJAY 發表於 2016-4-19 10:57

由黑卡提速到W12 R48,價錢貴一點新款Sandisk紅灰卡已提速W20 R80

回復 3 #computer1975

我自己唔係好信包裝上聲稱的速度

via HKEPC Reader for Android

回復 computer1975

firedragonball 發表於 2016-4-20 18:03

用紧啦,W到20MB/s

慢卡來計又唔算平太多

用紧啦,W到20MB/s
computer1975 發表於 2016-4-21 13:43

Write speed 20MB/s is quite slow

Write speed 20MB/s is quite slow
pc1668 發表於 2016-4-21 18:08

夠用啦,抄野邊上網好快寫曬。上W60價錢double,手機/拍2K/high endurance就值得用

反而之前貪平買16G C4 約W5 MB/s 抄1兩激慢到不能忍

回復 computer1975

firedragonball 發表於 2016-4-20 18:03

包裝上如果寫明read/write速度, 咁通常都唔差好遠
淨寫一個數字, 唔提read/write既, 多數都只係read

pc1668 發表於 2016-4-21 18:08

手指同卡 要快就要買貴野
一貴就貴一倍
單位成本高過 SSD 好不化算