[操作疑難] delete錯硬碟還原檔案

個drive用黎放anime
唔小心delete錯依家format左一次
用左easyrecovery掃到file但係好多都還原左後播唔到
請問應該點做?
好多MFT folder

之後選左H掃過一次
要用linux_data果個掃?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個drive用黎放anime
唔小心delete錯依家format左一次
用左easyrecovery掃到file但係好多都還原左後播唔到
...
Prorock 發表於 2016-6-6 21:24

delete錯仲去format一次,你點解要咁做?

file RIP喇。

回覆 2# 高登阿伯

用cmd做 select 錯硬碟

刪錯檔第一件事做既就係唔好再抄新野落去,即係唔好再搞佢
揾第部機下載還原程式,插手指運行還原程式,正常都可以100%還原,因為唔會咁快覆寫左刪除個個磁區

無再覆寫
所有視訊檔案應該都還原到 但係睇唔到

無再覆寫
所有視訊檔案應該都還原到 但係睇唔到
Prorock 發表於 2016-6-6 23:14

無再覆寫,但再format一次,原本目錄同備份都無晒,還原程式只可以靠其他方式推測去拼合失散檔案,視訊檔案應該無完整還原,只要無咗檔頭部份就睇唔到。

DELETE完仲要FORMAT....
HDD個Header都唔見左你想點還原返個檔....
如果係頻繁下載野,檔案唔連續既可能性高,基本上普通軟件係冇乜可能救得返...

回覆  高登阿伯

用cmd做 select 錯硬碟
Prorock 發表於 2016-6-6 23:02

Using cmd line approach is quite risky, we have to be sure, very sure when doing so.  GUI (if there is one) is always the king.

回覆 7# tuyylihk

只係store用 依家叫做有返個folderName知道有咩無左