[保養相關] 聯強SEAGATE 4T 3年保HDD保養要唔要INVOICE?

上SEAGATE WEBSITE CHECK左, 係聯強保, 有聯強貼紙, 還在保養期.
但無左發票, 上聯強保養要唔要發票??

THANKS

上SEAGATE WEBSITE CHECK左, 係聯強保, 有聯強貼紙, 還在保養期.
但無左發票, 上聯強保養要唔要發票??

THA ...
jerrychan0610 發表於 2016-7-19 09:49

聯強只係睇佢個Label和有無過保用期,發票根本唔問的!

聯強只係睇佢個Label和有無過保用期,發票根本唔問的!
diy-apprentice 發表於 2016-7-19 11:04

有聯強LABEL的, 而保期係SEAGATE睇未過.
唔知而家仲有無即試即換.

jerrychan0610 發表於 2016-7-19 11:38

http://www.synnex.com.hk/MaintenanceService/Synnexgoods.aspx

參考一下方法三的Label 日期吧。至於會否即時換,就要睇佢地手上有無貨了。

jerrychan0610 發表於 2016-7-19 11:38

聯強只睇LABEL上的日期,SEAGATE check S/N No.唔認
eg.1607=2016年7月

今日蛇左去聯強, 1換1了.

今日蛇左去聯強, 1換1了.
jerrychan0610 發表於 2016-7-19 19:33

係維修貨定全新?

係維修貨定全新?
asgiga 發表於 2016-7-19 23:36

唔識分..
佢只係話隻新比我.

睇HDD的Label,假如寫住Recertified即係翻修品。

睇HDD的Label,假如寫住Recertified即係翻修品。
diy-apprentice 發表於 2016-7-20 11:07

噚晚再睇多次個HDD, 無呢張LABEL, 只係多左一張格仔紙, 到期年分同月份
仲有1年多保.