[其他] Toshiba 4tb出05,C4 Error.

Toshiba 4tb

早2,3日出怪聲,  hd tune check, 出05,C4 Error,  

買左一對,  另一隻暫時無事(cold backup用).

3個月貨仔, 可以上代理到換嗎?

估唔到出error快過晒手上5隻seagate 3tb.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

剛剛打左去zodiac,  可以一換一.

咁快,so bad. 即時換抵讚,廣原行真係太遠。

其實而家 D 人 識掃同 掃得多
好容易 就發現 隻 硬有 問題

回覆 4# GIS

先有怪聲, 又load得好慢, 一check之下,先知有error.

回覆 3# GbE

速遞來回都係60蚊, 我住NT.   呢d錢要比人賺.

For toshiba 2tb and 3tb, we can go for standard models.  However, for 4tb or above, I would suggest to go for its enterprise models.

都唔明大代點解唔做東豬大容量硬碟,只做 3T 樓下,企業版直頭影都冇。想試下都唔得。

回覆  GbE

速遞來回都係60蚊, 我住NT.   呢d錢要比人賺.
dds 發表於 2016-8-8 17:02

原來都有呢個玩法,好多了。好多年前去過一劑怕怕,所以之後唔會買佢代理嘅碟,
現在可考虑下。

原來都有呢個玩法,好多了。好多年前去過一劑怕怕,所以之後唔會買佢代理嘅碟,
現在可考虑下。 ...
GbE 發表於 2016-8-8 17:51

廣原行 is good (if u r ok with the location).  Anyway, I live in HK side

Previously one of my Toshiba 3TB hdds died in 1 yr and 11 months of use.  Got a brand new replacement a few days before warranty expiry