[光碟機] 何處有售内置超薄吸入式光碟机?

買左個机箱要配個内置超簿吸入式光碟机,但週圍都找不到,匯X以前有賣現在都冇,珍X網上報价有但打去問又話冇,唔通真是要淘才可?,冷明小小就買不到香港真失販!

買左個机箱要配個内置超簿吸入式光碟机,但週圍都找不到,匯X以前有賣現在都冇,珍X網上報价有但打去問又話 ...
hktvro 發表於 2016-9-28 23:08

你D中文都幾失敗,短短幾十字,簡繁混雜都算~最主要果幾個詞都係錯字...

超薄吸入式,呢5年都冇出新型號,你上淘寶買都係舊貨,
依家基本上得APPLE會用吸入式,所以D廠都唔再生產,D人要用到就算,買最平~都冇乜人買吸入式
要只好買舊款,香港見到鋪有賣吸入式,都係外置藍光機

回覆 2# s84292

手機手寫認錯字經常有啦 , 錯了唔使打(吓馬)?, 網上發帖吹水又繁又簡又如果? 又唔係寫狀紙考科舉 !!

返回正題 , 你都九唔答八, 答非所問 , 我只是問那貨品除了淘寶外還有邊度會有賣 , 並沒有附帶其他要求, 你就講甚麼新型號舊貨APPLE唔再生產用到就算最平等等唔知乜話 ,我就話小學未畢業乜都差 , 何解你會誤解我的問題 ???

重有我夠知光碟机 out out 地啦 , 機是幫人砌的 ,朋友要求個機箱要小型ITX  ,又要有內置DVD RW 不要外置的 , 又要獨顯但又唔想用D四四方方的, 結果找到一個2015年款正合要求 ,不過佢只可以裝超簿吸入式 !!!!!!!!!

其實買外置 可能仲好用
下次換機就咁抽插 就換到

咩箱只可用吸入式dvd rom?可唔可以講來聽聽

有無過新高登搵?

你D中文都幾失敗,短短幾十字,簡繁混雜都算~最主要果幾個詞都係錯字...

超薄吸入式,呢5年都冇出新型號,你 ...
s84292 發表於 2016-9-28 23:20

而家Apple連iMac都冇dvd drive
得super drive有賣
根本都只係貨尾

咩箱只可用吸入式dvd rom?可唔可以講來聽聽
C-Leung 發表於 2016-9-29 09:08

http://www.anandtech.com/show/89 ... r-a-powerful-minipc
我估類似呢D

回復 8 #KinChungE

我估都係,但asrock呢隻應該跟機有埋dvd rom
如果單出機箱但整個吸入式design又唔跟rom,都咪話唔倒自己米…

回復 KinChungE

我估都係,但asrock呢隻應該跟機有埋dvd rom
如果單出機箱但整個吸入式design又唔跟rom, ...
C-Leung 發表於 2016-9-29 09:39

但係有機會壞