[購買問題] WD RE VS GOLD

請問 WD GOLD 係唔係取代 RE 既位置既新系列?
同埋 RE 同 GOLD 有咩大分別呢?
我用開 RE, 如果買返同一個 level 既 HDD 係咪買 GOLD? 其他牌子有咩選擇呢?
先謝.

請問 WD GOLD 係唔係取代 RE 既位置既新系列?
同埋 RE 同 GOLD 有咩大分別呢?
我用開 RE, 如果買返同一個 l ...
fatyee 發表於 2016-10-21 14:52

大容量會轉GOLD, 即係HGST的企業版, Seagate同Toshiba一樣有企業版HDD

大容量會轉GOLD, 即係HGST的企業版, Seagate同Toshiba一樣有企業版HDD
AC360 發表於 2016-10-21 23:21

謝謝, 已買 GOLD 4TB.

呢排諗着出隻2T,
都揾過啲料
上佢官網睇過,
好似一樣,

都出SSP睇過,
RE有2T,GOLD就無!!!!!!!!!!!!
有間水牌寫有,
但係睇返model no.就知佢唔係~~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

謝謝, 已買 GOLD 4TB.
fatyee 發表於 2016-10-22 14:32

貴咗咁多都買??

貴咗咁多都買??
macis 發表於 2016-10-29 12:52

要用冇可能等佢平先買. 同埋我記憶中 RE 4TB 同而家買既 GOLD 都係差唔多價... 反而 4TB GOLD 出時我記憶中係貴而家一截.

要用冇可能等佢平先買. 同埋我記憶中 RE 4TB 同而家買既 GOLD 都係差唔多價... 反而 4TB GOLD 出時我記憶 ...
fatyee 發表於 2016-10-30 11:50

差200叫唔多....

差200叫唔多....
zoin0000 發表於 2016-10-31 10:01

果然知價

差200叫唔多....
zoin0000 發表於 2016-10-31 10:01

你成日睇住個價就可能知貴平. 但我只係一個使用者, 我自己會需要買時先睇價.
咁我買上一隻 RE 同而家隻 GOLD 個價記憶中基本上只係爭 100 內. 咁我唔覺得算多喎.
唔通我而家要用就唔買, 等佢平返 200 先買? 定係睇住個價, 明明唔需要, 見佢平都買定先?
我唔係好明 ching 點解係都咬住我話貴左咁多我都買..

你成日睇住個價就可能知貴平. 但我只係一個使用者, 我自己會需要買時先睇價.
咁我買上一隻 RE 同而家隻 G ...
fatyee 發表於 2016-10-31 10:24

因為你有錢