[光碟機] 淘寶及新高登買翻新BLU RAY ROM/WRITER問題

呢排係淘寶同新高登2/F 睇Pioneer BLU RAY COMBO/RE-WRITER ROM,雖然價錢係300至400元左右,翻新貨,但我想知佢既機播藍光碟掂唔掂,燒錄方面會唔會出現燒死碟問題?

點解要買翻新貨?全新都唔係好貴

點解要買翻新貨?全新都唔係好貴
dan_dan 發表於 2016-11-1 13:50

因為我好少燒及睇藍光碟,
我係深水埗腦場見全新都要600-800元BLU RAY WRITER, 感覺上有點貴

呢排係淘寶同新高登2/F 睇Pioneer BLU RAY COMBO/RE-WRITER ROM,雖然價錢係300至400元左右,翻新貨,但我 ...
simon2012a 發表於 2016-11-1 13:10

我都好少燒碟,一年都冇兩三次,而家啲HDD同Cloud咁平,燒乜鬼碟吖,就算俾人都好,放響Cloud度,俾條LINK人自己Download就算。
燒嘢基本上都OK既,好少死碟,但唔知點解,連盒裝既都出現同樣問題。
就係容易條橡筋出問題,即係當你唔用一排,佢就開始神神地按鍵退出,就退出唔到,要用針拮佢個孔先至會彈出嚟,彈出嚟時又即時自己番入去,要用佢鬥力搶番隻碟出嚟,就算在電腦上按退出都退唔到,但如果有碟響入面又退到,而家解決方法係永遠放一只碟響度。

已經第二三只,都一樣。

我係新高登執左隻$200 LG BD Writer, 正常讀到BD電影

我係新高登執左隻$200 LG BD Writer, 正常讀到BD電影
frankiepoon 發表於 2016-11-4 12:28

二手???

frankiepoon 發表於 2016-11-4 12:28
燒藍光碟質素如何?

因為我好少燒及睇藍光碟,
我係深水埗腦場見全新都要600-800元BLU RAY WRITER, 感覺上有點貴 ...
simon2012a 發表於 2016-11-1 16:02
600港紙全新就貴
400人仔二手淘佬極大風險就唔貴
你嘅邏輯已經去到無得救嘅地步

二手???
macis 發表於 2016-11-4 12:54

沒有全新盒,DRIVER及說明書一定係二手貨

沒有全新盒,DRIVER及說明書一定係二手貨
simon2012a 發表於 2016-11-4 12:58

$200都要求唔高...