[保養相關] Help 不小心格式化 16GB手指

請問師兄們有無方法救, 或推介軟件
沒有甚麽相片 影片, 主要想救番d 文件 msg等工作上的資料
格式化後不敢亂碰, 沒有覆寫過, 還有機會嗎?

https://www.piriform.com/recuva

用 Recuva 格式化過有機會到,

在版面右上角 >> 選項 >>  tick  "深入掃描"

freeware
transcend 網 download software --> RecoveRx

**唔洗transcend都用得

用 Recuva 格式化過有機會到,

在版面右上角 >> 選項 >>  tick  "深入掃描"
imax 發表於 2016-11-8 21:16

深入掃描, 師兄我玩完了
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

試多幾隻啦, 如果只係quick format應該有得救.

深入掃描, 師兄我玩完了
taipos700i 發表於 2016-11-8 22:09

我用這個軟件可以救番format左既pdf 和其他文件.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 4# taipos700i

點解你版本 v1.27.419 咖 ??

官網應該最新版 v1.53.1087 喎 !!

你 tick 咗深層掃瞄 ??

freeware
上  網 download software --> RecoveRx

**唔洗transcend都用得
joecc 發表於 2016-11-8 21:43

試了, 明明是16gb手指但顯示分區及gb數很奇怪 (圖1)
但都逐一地掃, 無發現

回覆  taipos700i

點解你版本 v1.27.419 咖 ??

官網應該最新版 v1.53.1087 喎 !!

你 tick 咗深層掃瞄 ? ...
imax 發表於 2016-11-8 22:50

已下載回最新版亦肯定有剔深層.... 沒有發現
真係好誇張, 成日聽人講沒覆寫就好高機會, 但而家竟然全部都1個都找唔番, 唉  我已經灰爆了

回覆 8# taipos700i

唔爭在試多一個 --> EaseUS Data Recovery Wizard (pm u)
如果都唔得就 bye bye 喇

用r-studio試試
不過記憶體唔同硬碟
再揾唔到真係冇