[保養相關] Toshiba 硬碟保養維修

買了 Toshiba 3TB 硬碟返來

只連接過電腦一次備份資料

然後存放在機箱硬碟架(不接上任何線)

半年後取出來用放外置硬碟盒結果電腦認唔到(不是硬碟盒問題)

請問邊間做保養?唔該俾埋地址我,唔該晒!

保固狀態 IN
機型 DT01ACA300
產品料號 HDKPC08A0A01S

半年後取出 ...
Rozen 發表於 2016-11-13 21:20

自己打去問,t記香港好多間

自己打去問,t記香港好多間
zoin0000 發表於 2016-11-13 21:21

唔好意思,打去邊度呢?

唔好意思,打去邊度呢?
Rozen 發表於 2016-11-13 09:50 PM

去各大代理網頁,輸入serial number可查
Xander,Zodiac,VST,A Level

半年後取出 ...
Rozen 發表於 2016-11-13 21:20

你個盒掉咗未呀,對個包裝有無印象?

建達包裝有兩舊海綿卡住隻HDD

Photo From

廣源行個包裝好似無包咁,保護性勁低。

Photo From
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

仲有間叫 Pro Link, Jumbo買的應該係佢
852-29891180

你個盒掉咗未呀,對個包裝有無印象?

建達包裝有兩舊海綿卡住隻HDD

廣源行個包裝好似無包咁,保護性 ...
HM4139 發表於 2016-11-14 01:06

個盒掉咗

個包裝好似第二幅圖咁

但今日廣源行回覆我話唔喺佢地做保養

依家問到喺 A level

我前兩日買咗都係廣源行,話要喺個盒度剪一角出嚟

個盒掉咗

個包裝好似第二幅圖咁

但今日廣源行回覆我話唔喺佢地做保養

依家問到喺 A level:hah ...
Rozen 發表於 2016-11-14 05:44 PM

A level 喺深水埗

A-Shop地下右手邊2-3間舖好近