[技術討論] 呢種野係咪就咁插個HDD 落去再駁電腦?

買左呢種座 插之前d HDD 落去 就可以係新電腦開返個HDD?

唔計呢隻 有冇其他同類既產品介紹?

價錢.com 大把你揀

唔建議使用, 因這類插座使用外置火牛, 而火牛本身良秀不齊用久了供電會不穩定, 我曾經被這類插座整死左HDD, 此後轉用機內抽取式硬碟匣就未死過HDD了

唔建議使用, 因這類插座使用外置火牛, 而火牛本身良秀不齊用久了供電會不穩定, 我曾經被這類插座整死左HDD, ...
o2mini 發表於 2016-12-19 07:15

你買咩牌子docking?

你買咩牌子docking?
tkkhome 發表於 2016-12-19 07:49

買果時剛剛興直插式外置docking; 已經係好耐世紀之前, 牌子唔記得了

唔建議使用, 因這類插座使用外置火牛, 而火牛本身良秀不齊用久了供電會不穩定, 我曾經被這類插座整死左HDD, ...

宜家D大牌子應該會好D掛

外置火牛唔等如差,機箱內置火牛都係有平有貴。
平docking,我自己會買過D牛,通常買高小小,12v5a

回覆 7# hoho1986

我機箱係用中上價好牛所以放心用抽取式硬碟匣, Docking跟機牛真係信唔過; 當然買過隻靚外置牛又唔同講法

買左呢種座 插之前d HDD 落去 就可以係新電腦開返個HDD?

唔計呢隻 有冇其他同類既產品介紹? ...
Tong05 發表於 2016-12-19 02:19

epc貴過官方好多...