[保養相關] hgst 係咩牌子來, 已前好似小人講

家下好似唔錯喎...

HGST全名Hitachi Global Storage Technologies, Inc.
你話咩牌子

Hitachi 唔係賣左比人咩???

HGST全名Hitachi Global Storage Technologies, Inc.
你話咩牌子
mark2010 發表於 2017-2-11 00:31

HGST, Inc. is a wholly owned subsidiary of Western Digital that sells hard disk drives, solid-state drives, and external storage products and services

邊個買起左 WD?

咸豐年咁耐之前,就係HGST買起左以的IBM硬碟機廠,你連佢都唔識,你的電腦機齡都唔慌耐了!就算今時今日,WD買起埋佢,都要讓番個High end market俾佢繼續玩落去!

HGST 起初就自己一間野黎
之後比Hitachi 收購
Hitachi 再賣比WD

咸豐年咁耐之前,就係HGST買起左以的IBM硬碟機廠,你連佢都唔識,你的電腦機齡都唔慌耐了!就算今時今日,W ...
diy-apprentice 發表於 2017-2-11 00:49

我岩岩玩電腦果時,HARDDISK得SEAGATE,MAXTOR同IBM.果陣大約係2002年,最近先睇返電腦野,HGST呢個牌子我都唔係好識

HGST 起初就自己一間野黎
之後比Hitachi 收購
Hitachi 再賣比WD
kinkin191 發表於 2017-2-11 00:56

Hitachi之前有HDD部門摺左後,再買IBM HDD部門

家下好似唔錯喎...
KYWERO 發表於 2017-2-11 00:28

進階會員,你係唔係玩野?

回覆 9# macis

唔識好出奇咩