[保養相關] Toshiba 3TB HDD 一年半玩完了

15年8月買入

用咗剛剛年半, 無BT, 只係用嚟做STORAGE

早兩三個禮拜突然發現其中一個PARTITION 入面嘅FILES, 見到有響度但開唔到
搞咗幾日想COPY 唔得, 用埋UNSTOPPABLE COPIER 都唔得, 最後用HDD REGENERATOR
果然, BAD SECTORS.......

不幸中之大幸係, 個HARDDISK 兩年保養

SCAN 咗十幾個鐘都仲係一半, 有時好快, 但有時唔郁
但已經有55BAD SECTORS, 其中有14 RECOVER 唔到

足唔足夠我拎上去代理令佢換過個俾我呢?

thanks
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

師兄問下你 你係咪長期唔熄機?

師兄問下你 你係咪長期唔熄機?
devilcat1 發表於 2017-3-10 13:12

我用電腦廿年, 除咗頭幾年486 年代, 由WIN XP 開始都係長期唔熄機.........

我覺得唔係原因, 因我另外兩個用咗6-8 年嘅 640GB 響同一部電腦, 仲用埋嚟BT, 正正常常無事

唔係話TOSHIBA 差, 只係不嬲都聽話隻隻牌子有唔好彩嘅貨, 我呢個就係唔好彩嘅其中一部.......

回覆 1# ivanbbq

Which agent is providing the warranty?

I've mentioned in another thread.  I've two T 3TB, first one died in 1 yr 11 mths and the second one died in 9 mths.  They were from different batches (2014 and 2016).  I will not buy DT01 anymore.

我用電腦廿年, 除咗頭幾年486 年代, 由WIN XP 開始都係長期唔熄機.........

我覺得唔係原因, 因我另 ...
ivanbbq 發表於 2017-3-10 13:19

唔係呢 我最近都係死左隻500G 先多口問問師兄你 反以我仲有隻06年既80G係手 都係長期冇熄機 反以未死

我死左隻 死雞牌既418AJ 之前就話固件門 但我呢隻係刷左固件先再入機既 反以06年哥隻80G仲健在  之後仲諗住入返隻東芝OF日立做BT碟添 古唔到東芝都會咁 可能我疑心重啦 諗過下D廠商會唔會有D小軟件 不停咁幫隻碟寫野 依加D硬碟冇以前哥D咁耐用

唔係WO 我最近都係死左隻500G 先多口問問師兄你 反以我仲有隻06年既80G係手 都係長期冇熄機 反以未死
    我又係死左隻 死雞牌既418AJ 之前就話固件門 但我呢隻係刷左固件先再入機既 反以06年哥隻80G仲健在 都係呢個星期死 之後仲諗住入返隻東芝OF日立做BT碟添 古唔到東芝都會咁
devilcat1 發表於 2017-3-10 13:42

low capacity hdds are (relatively) more reliable

I'm still using a pretty old (8 yrs+) Hitachi 160GB 2.5" for 24/7 BT

anything at 500GB or higher (it seems), the story is different

for instance, I had a WD enterprise RE 500GB (long ago), died in just 2 yrs

As of today, if durability has the priority, I think we need to go for HGST

成 7200 轉, 7X24 , 除非磁懸浮, 點會長命

low capacity hdds are (relatively) more reliable

I'm still using a pretty old (8 yrs+) Hitachi 16 ...
pc1668 發表於 2017-3-10 13:46

就算toshiba enterprise 都唔掂?

就算toshiba enterprise 都唔掂?
takayo72 發表於 2017-3-10 15:33

As far as I know, HGST HDDs are quite durable (known fact in the market).

Regarding Toshiba enterprise, to be honest, I'm not very sure.  Anyway, I have recently bought a MG04ACA400N 4TB (a real enterprise grade hdd, I suppose, and with 5-yrs of warranty).  So, is it reliable ... I believe it should be, and time will see.

how long is the warranty?