叉機選擇

小的想買一部叉機,不過去左鴨記,好似sanyo部部都無特別注明有安全制,相反間間都狂推GP既叉機,話可以獨立充,又有安全制,不過全部都係快機。

其實我想買一部需要充6個鐘左右既機,怕1-2個鐘太快,又唔想充10幾個鐘。同樣地,希望可獨立充每少兩組不同牌子既電。最好要有電池測試,知道粒電有無問題。

我想用三洋電,係咪最好用自家機,定佢地講GP都一樣得﹖

thx

原帖由 realmadrid1902 於 2009-8-28 20:47 發表
小的想買一部叉機,不過去左鴨記,好似sanyo部部都無特別注明有安全制,相反間間都狂推GP既叉機,話可以獨立充,又有安全制,不過全部都係快機。

其實我想買一部需要充6個鐘左右既機,怕1-2個鐘太快,又唔想充10幾個鐘。同樣地,希望可獨立充每少兩組不同牌子既電。最好要有電池測試,知道粒電有無問題。

我想用三洋電,係咪最好用自家機,定佢地講GP都一樣得﹖

thx

How about the following one?
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

thx先,不過小的無知,未聽過呢隻牌子。同埋,係咪一定要用佢D電﹖如果我用三洋,有事佢保唔保先﹖

thx sin

原帖由 realmadrid1902 於 2009-8-28 20:58 發表
thx先,不過小的無知,未聽過呢隻牌子。同埋,係咪一定要用佢D電﹖如果我用三洋,有事佢保唔保先﹖

thx sin

You may post your question there, you will get the answer.

Powerex叉機一流
用三洋電絕對冇問題,我都係咁用緊
記住買埋佢個低自放電,仲"長氣"過三洋白電

唔想團購自己上星際Dxwave買都得

Powerex 我都用緊一流 !!!!!

my 9000

原帖由 convac 於 2009-8-29 00:39 發表
my 9000

801D都好正

原帖由 convac 於 2009-8-29 00:39 發表
my 9000

呢部我都用緊,果時剩充機價都已經$480

好多功能,想快充又得,慢充又得,仲可以睇電量,簡直一流
GP三洋都冇得比

佢有無中文說明書,因為部機好似好複雜,驚屋企人唔明...

另外,佢D電(2A/3A)點計,幾銀?係咪都係低放電....?

部機又要幾銀???好似不錯的說.....

(因為工作忙,無時間落去睇,方便答就請各位幫幫手,留下言、報個價。)

thx sin