如果比大家簡 你會簡Razer Lycosa定filco Majestouch N-key rollover

煩緊買咩kb覺得Razer野真系系好令
但系手感應真嘛嘛

filco Majestouch N-key rollover: http://www.diatec.co.jp/products/det.php?prod_c=524
呢隻機械 又5太貴
之不過外觀太平實

點解Razer5可以出d厚d的Kb而機械式永遠都無背光架

原帖由 gundam329 於 2009-8-30 01:06 發表
煩緊買咩kb覺得Razer野真系系好令
但系手感應真嘛嘛

filco Majestouch N-key rollover: http://www.diatec.co.jp/products/det.php?prod_c=524
呢隻機械 又5太貴
之不 ...

我會揀前者...
第1.有背光,而且可以隨意關閉
第2.型
第3.Razer 出品(我承認我係razer fans )

講真..手感真係無咩所謂...岩岩轉用就梗係覺得好新鮮..好正
但係用耐左...再好既野都係會麻木...
而且對於打機黎講...技術係比較重要
所以個人覺得機唔機械軸對小弟都係無咩影響
(所謂鍵盤造成按鍵既反應延遲...講真遠比個人反應造成既影響為細...)

反而個人著重背光功能...因為小弟係熄燈打機既

純屬個人意見,請勿筆戰

原帖由 hkarmy01 於 2009-8-30 01:19 發表

我會揀前者...
第2.型

講真..手感真係無咩所謂...岩岩轉用就梗係覺得好新鮮..好正
而 ...

咁如果唔洗錢有三隻keyboard放在面前任你選一隻(自用變唔返錢), Flico, Steel 7G, 同Razer Lycosa, 你係咪都會選擇返Razer Lycosa?

原帖由 pang0011 於 2009-8-30 01:40 發表

咁如果唔洗錢有三隻keyboard放在面前任你選一隻(自用變唔返錢), Flico, Steel 7G, 同Razer Lycosa, 你係咪都會選擇返Razer Lycosa?

無錯
機械軸對我黎講..唔夠背光重要...(再加上lycosa 真係好型... )

當然每人都有唔同既須要 ...唔可以一概而論

原帖由 hkarmy01 於 2009-8-30 01:43 發表

無錯
機械軸對我黎講..唔夠背光重要...(再加上lycosa 真係好型... )

當然每人都有唔同既須要 ...唔可以一概而論

立場鮮明,  
比我會兩隻都買返來試下, 反正Flico 同 Razer呢兩隻口碑都唔錯. 因為唔想錯過任何一隻.

邊個話機械式冇背光

機械式雖然手感好,但我點都鐘意靚仔,我已經投Lycosa一票

Razer重背光
flico重鍵軸
但仲有介乎於兩者之間的選擇
羅記炫光鍵盤
有3段背光+notebook key
如果唔想用nb鍵
仲有第4個昂貴的選擇
背光的機械軸
售價閒閒地都$1500以上
可以揀的牌子都唔多
暫時搵到2個
Deck

iOnes

FILCO+1 打字會正好多下

原帖由 hkarmy01 於 2009-8-30 01:19 發表

我會揀前者...
第2.型

而 ...

老老實實!! 型呢樣野都係會麻木....