便宜的機械鍵盤

G84-4100

賣回來是這個樣子,有膠膜保護.

拆開膠膜及清潔膠紙漬後,同新既沒乜分別

ML軸,有win key,USB插頭
同DA既比例,非常細小,好適合帶出街用.

最重要淘寶價只需人民幣$145

多謝觀賞

同場加影一隻我用過最好手感既薄膜鍵盤 :
G86-6240

G84 個人感覺麻麻地好用, 鍵程太短, 好notebook feel, 但點都恭喜樓主買到隻咁平既機械keyboard.

個size幾好喎
但因咩事個 ~ 擺咗喺space隔離

佈局非常似HHKB Pro JP version, 尤其係右邊個細Shift key, size 就真係好正. 另外見到個鍵帽係用ABS造但又唔係double shot, 咁睇來D字可能係用油墨印上去, 光刻未必有咁白.

原帖由 pang0011 於 2009-9-2 00:24 發表
佈局非常似HHKB Pro JP version, 尤其係右邊個細Shift key, size 就真係好正. 另外見到個鍵帽係用ABS造但又唔係double shot, 咁睇來D字可能係用油墨印上去, 光刻未必有咁白.

我唔明日本仔點解咁鍾意整到個space咁細

拎出lan perfect

原帖由 pang0011 於 2009-9-2 00:24 發表

冇錯,d字係印上去既

好抵

好想買g80-11900