[問]加個野,普通mon就變成Touch Screen

想問下,之前腦場係咪有隻野,加係mon個頂,就可以將一般display轉做Touch screen?
有無人知道呢隻野邊度有得買?幾錢?支唔支援到24"mon?佢支筆有無壓力感應?

希望可以有較詳細既資料,謝謝

原帖由 綠袖子 於 2009-9-9 22:39 發表
想問下,之前腦場係咪有隻野,加係mon個頂,就可以將一般display轉做Touch screen?
有無人知道呢隻野邊度有得買?幾錢?支唔支援到24"mon?佢支筆有無壓力感應?

希望可以有較詳細既資料,謝謝

正貨之都嘛, 之前有Display出黎
o個時淨係support到15", 之後有冇更新到更高吋數就唔知喇
可以肯定就係冇壓感

原帖由 Travis 於 2009-9-9 22:43 發表

正貨之都嘛, 之前有Display出黎
o個時淨係support到15", 之後有冇更新到更高吋數就唔知喇
可以肯定就係冇壓感

其實我今日去過問,可惜佢地話已經無賣,所以我想睇下有無其他資料。

原帖由 綠袖子 於 2009-9-9 22:44 發表

其實我今日去過問,可惜佢地話已經無賣,所以我想睇下有無其他資料。

廣達隻光學感應Panel應該差不多,
唔急用不如等一等, touch panel LCD應該唔會好耐就會有產品見街
不過用手控好攰, 除非你個LCD可以訓低
相信產品推出到實際應用到改良都要唔少時間
反而Notebook Netbook就肯定會好快普及

原帖由 Travis 於 2009-9-9 22:52 發表

廣達隻光學感應Panel應該差不多,
唔急用不如等一等, touch panel LCD應該唔會好耐就會有產品見街
不過用手控好攰, 除非你個LCD可以訓低
相信產品推出到實際應用到改良都要唔少時間
反而Notebook Netbook就肯定會好快普及

想問下,你講果隻廣達隻光學感應Panel係咩黎?
另外係因為Touch Screen LCD如果大size會好貴,所以我先想用住代替品先。我個LCD可以訓低既。

24吋用到...重可意自定幾多mm x 幾多mm
但個感應器要自己就位,先做到落筆的準確度高...
((都要就好多次先成功))....汗

有無多D資訊?用埋邊度有得賣?

我見之前YAH 都有人賣

有d咁嫁2資訊,邊度有得賣,同埋幾錢