討論Uniross hybrio,eNiTime及第2代Sanyo eneloop低自放充電池

年前我去鴨記華x買uniross hybrio,每pack只係$59,是日見到賣到約$65
$65呢個價位,選擇有唔少
又行過去電池新X代睇,點知發現有eNiTime plus(2500mAh,約$65/pack,4pcs)及eNiTime(2100mAh,約$55/pack,4pcs)
2000mAh至2100mAh呢個級別,平到
先問,有否巴打有eNiTime低自放充電池o既用後感?
再問,本地sanyo 行貨出o左第2代eneloop未?
三問,sanyo的確有出低自放,非eneloop o既2A(2500mAh)電?

無巴打對此話題有興趣?

不用置疑,eneloop ,x雄賣69/4pcs,我試過講價135/8pcs&265/16pcs都得
香港代理未出第二代

eneloop已經有第二代

eneloop已經有第二代
符碌 發表於 2010-1-30 23:00

見:
http://digiphoto.pixnet.net/blog/post/25180383

回復 5# 靜止

差多500次都唔係好吸引,電量多D才有用

回復  靜止

差多500次都唔係好吸引,電量多D才有用
allen2007 發表於 2010-1-30 23:11

睇下幅圖bold o個句日文?
另外,見#1最尾一句?

見:
靜止 發表於 2010-1-30 23:04

1500次,我o個D第一代話充1000次,但我未充夠400次就已經死左一粒

另外2500mah個低放電係指呢隻

1500次,我o個D第一代話充1000次,但我未充夠400次就已經死左一粒
符碌 發表於 2010-2-1 14:23

3年仍保存75%電力先緊要
咁佢運送時咪一樣要"急凍"?
另外2500mah個低放電係指呢隻 ...
符碌 發表於 2010-2-1 14:23

唔記得個樣
因為只見過一次

3年仍保存75%電力先緊要
咁佢運送時咪一樣要"急凍"?

唔記得個樣
因為只見過一次 : ...
靜止 發表於 2010-2-1 22:45

但係冇乜機會放三年先再用