尋日出黃金睇Ducky鍵盤, 點解青軸一律平過紅黑茶軸咁多既 ?

青軸$6xxx
紅黑茶$9xx

青軸係咪冇咁好打 ? (小弟從未用過機械鍵盤所以唔係好識分)

我都係新手準備買不過未定主意 你去黃金落扶手電梯右轉果間有幾穀Ducky放左出黎比你試

青軸$6xxx
紅黑茶$9xx

青軸係咪冇咁好打 ? (小弟從未用過機械鍵盤所以唔係好識分) ...
墨塵音 發表於 2011-9-17 07:53

如果係1008 黃金應該賣緊:
青同茶應該一樣係$6xx
黑都係$6xx 比上面貴$2x-3x
而紅就$9xx
ching你可能睇錯左唔同型號

我都係新手準備買不過未定主意 你去黃金落扶手電梯右轉果間有幾穀Ducky放左出黎比你試 ...
creative 發表於 2011-9-17 09:47

我就係去左試, 見青軸$6xx, 紅黑茶$9xx, 佢有幾個display係度任試任打, 但冇標明邊個係紅邊個係黑邊個係青, 所以我都唔知邊個打邊個, 淨係試到一個比較嘈既我覺得最好打, 另外有啲感覺太彈, 打唔慣

我就係去左試, 見青軸$6xx, 紅黑茶$9xx, 佢有幾個display係度任試任打, 但冇標明邊個係紅邊個係黑邊 ...
墨塵音 發表於 2011-9-17 09:53

比較嘈既應該係青軸

其實機械kb,你可以試多幾個牌子再決定,鋼版厚度同keycap都會影響手感,就算係同樣軸,不過硬件區大部分都係ducky為多

hi ching 我前幾日下午3點幾上過福仁都吾見你講果間有keyboard試鋪頭既?

hi ching 我前幾日下午3點幾上過福仁都吾見你講果間有keyboard試鋪頭既?
creative 發表於 2011-9-17 10:00

我係黃金地牢試的, 個位都幾隱秘下 !! 唔識點形容比你聽個正確位置

過常要4:00後先有人係度.今日你可以再去睇下

可能未開...最安全都係4點幾打後先上去 魔鬼有時也會遲到 亦可能肚餓去左食tea