由logitech mx5500 轉 plum and Sensei 的感覺

我以前未用過 機械 kb, 所以買隻平嘢試, 點知一試就感覺到點解 d 人話 機械 kb 好d.
之前用logitech mx5500 wireless set, 後用 microsoft x6 + m950, 兩個都用唔到兩個月, 上網用其實好夠, 不過打機就唔arm feel.
依家用plum and Sensei 的感覺好爽, 打字同打機係好好feel.
等我放到隻 microsoft x6 + m950 出去, 買返隻 ducky 玩下..

不過唔知打機應該買青定黑好d.

plum,真係快D換啦.......
真係打機其實買紅軸啦,黑軸你未必用到
青軸打字就真係爽,但係打機就..........

我以前未用過 機械 kb, 所以買隻平嘢試, 點知一試就感覺到點解 d 人話 機械 kb 好d.
之前用logitech mx5500 ...
arckychan 發表於 2012-5-13 10:57

恭喜師兄中毒了 隻PLUM係黑軸?
打機通常建議黑/紅軸, 如果好少打字既話黑軸都OK (唔係個個可以大力打字唔攰)
不過用青軸/茶軸打機既人都有, 所以可以試埋其他軸先決定...

我係plum 黑軸.. 打起嚟有唔見有甚麼問題...
有錢買就買隻 ducky

我係plum 黑軸.. 打起嚟有唔見有甚麼問題...
有錢買就買隻 ducky
arckychan 發表於 2012-5-13 11:19

如果無問題就繼續黑軸啦 (當然其他軸都係要試)...

你隻PLUM可以送俾friend去毒佢地玩機械鍵盤~

如果無問題就繼續黑軸啦 (當然其他軸都係要試)...

你隻PLUM可以送俾friend去毒佢地玩機械鍵盤~  ...
raisin 發表於 2012-5-13 11:52

plum真係唔好比人啦,扔算啦(或者賣啦)

之前用logitech mx5500 ...
arckychan 發表於 2012-5-13 10:57

又一新手的親身經歷。

plum真係唔好比人啦,扔算啦(或者賣啦)
wonghoyat 發表於 2012-5-13 11:55

哈哈!!!又比你拆件囉。
plum新手玩係抵玩既。一步一步黎嗎。

哈哈!!!又比你拆件囉。
plum新手玩係抵玩既。一步一步黎嗎。
idevil 發表於 2012-5-13 12:01

係wo,收翻黎拆件都好(黑軸我要買,宜家存貨得翻好少,如果肯放我會收lo)
PLUM...............宜家D有米新手一黎都9008S(想當年我都係一隻100就已經好滿足)~

m950我有d興趣