[操作疑難] 9008SHINE問題

今日去試9008SHINE  我試左隻二隻都係青軸 都識發光GE....但價錢一個998$ 一個1388...

我問番個SEEL屎...都唔知...我睇盒分別係C 同R....  麻煩師兄解答一下~

今日去試9008SHINE  我試左隻二隻都係青軸 都識發光GE....但價錢一個998$ 一個1388...

我問番個SEEL屎. ...
卡洛斯牛頓 發表於 2012-5-18 13:32

"C" 同 "R" 係邊度出現?

有機會就係唔同軸(但係應該唔會差gum遠)........

有機會就係唔同軸(但係應該唔會差gum遠)........
wonghoyat 發表於 2012-5-18 13:47

樓主話兩隻都係青軸...

係吾係1隻全背光
另1隻得幾粒背光ja ?

樓主話兩隻都係青軸...
raisin 發表於 2012-5-18 13:48

sor,但係應該唔會gum怪........等陣試下PM魔鬼問下(應該係講緊DK9008S-REALP)<-呢到果個R     
    推斷無錯應該就係講緊
    R=cherry mx red(紅軸)
    E=English layout
    A=ABS
    L=laser(鐳雕)
    P=pink(即係紫燈)
    以上純推測~

sor,但係應該唔會gum怪........等陣試下PM魔鬼問下(應該係講緊DK9008S-REALP) ...
wonghoyat 發表於 2012-5-18 13:51

我都覺得應該係條友講錯....今日我一試, 9008S SHINE 都係全白色~二隻一摸一樣,
   但係佢同我講二隻都係青軸......但我試1388即係,寫住R戈個就幾爽,好有彈性,反而998戈個就有好大聲,
   好有實感,同場仲試埋CM TIGGER~ 條友又話係紅軸,個款好大睇,舒服,   1300MOP~

我都覺得應該係條友講錯....今日我一試, 9008S SHINE 都係全白色~二隻一摸一樣,
   但係佢同我講二 ...
卡洛斯牛頓 發表於 2012-5-18 14:02

大聲,gum應該就係青軸而唔係紅軸(如果唔係價錢應該唔會唔同,而且代碼應該會係一樣)
    C應該就係clear keystem,即係青軸

但係佢同我講二 ...
卡洛斯牛頓 發表於 2012-5-18 14:02

聽師兄咁講, 1388 無聲 (如果唔觸底)? 爽 = 中間唔會卡住? 輕過另一隻? 如果係咁, 應該係紅軸無錯
大聲就應該係青軸啦
CMStorm Trigger 似乎係唔錯既keyboard, 不過接觸既時間唔夠, 好難comment

青軸個價OK 紅軸ducky就有D貴...  差唔多貴$400

大聲,gum應該就係青軸而唔係紅軸(如果唔係價錢應該唔會唔同,而且代碼應該會係一樣)
    C應該就 ...
wonghoyat 發表於 2012-5-18 14:07

唔該曬~師兄指教