[操作疑難] [有一幅圖]用左pure後用唔番race

(幅圖純粹係因為我發覺自己打得太多字所以upload黎點綴一下)

小弟係上星期入手左pure紀念版乙隻(買佢係因為魔鬼一句"好似打落石頭咁")
好好打啦所以日日打
呢兩日拎番隻race出黎打時發覺竟然好唔慣
先不論手感
最大問題係原來我用pure時已經慣左"最右上角係backspace"
所以當用番race時會成日咁錯右上角的del當做backspace
當咁左幾下先知自己原來又咁錯時o個下真係
明明我之前用普通keyboard轉race時根本無呢個問題
可能race同pure個size太接近了

原本諗住office用pure屋企用race
睇黎唔可行了
而家諗緊不如係屋企用hhkb
雖然未知hhkb係唔係一個好選擇(已有realforce已知電容軸係咩一回事,係驚layout唔慣)
不過arm arm先發現原來hhkb右上角亦都唔係backspace=.=
呢個真係唔知可以點刻服喇

究竟點組合自己o既keyboard組好呢?

題外話,pure右下粒白燈係sw0時堅刺眼,而且角度arm arm射到我對眼正一正
而家用blutack將佢封印左

再題外話
而家有dd想接ching接收我隻race,同物色一隻hhkb
另外我仲有堆野可供交換
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... ;extra=#pid27579111

回復 1# lovehtc

再多1個"石頭"受害者~ 哈哈哈

PS: 我開始開工又整多1隻加綱板PURE~ 應該硬到去到"花崗岩"

ching你隻race 想放幾$$    ?

回復  lovehtc

PS: 我開始開工又整多1隻加綱板PURE~ 應該 ...
sv_sti 發表於 2012-5-21 02:05

等你搞完試下咩料先,btw,你有無試到過D UV啊?

(幅圖純粹係因為我發覺自己打得太多字所以upload黎點綴一下)

小弟係上星期入手左pure紀念版乙隻(買佢係因 ...
lovehtc 發表於 2012-5-21 01:51

買多隻 pure 吧, 你用慣左好難就返用 HHKB / RACE.

就等如我用開 Poker 轉吾到用 Pure.

買左隻 pure 吧, 你用慣左好難就返用 HHKB / RACE.

就等如我用開 Poker 轉吾到用 Pure. ...
dragonken 發表於 2012-5-21 08:57

定係應該入多隻pure賣曬其他keyboard

poker同pure好似wor,好似都幾好玩咁

小弟係上星期入手左pure紀念版乙隻(買佢係因 ...
lovehtc 發表於 2012-5-21 01:51

或者可以等普通版 pure...
今晚就會去取回Pure, 但聽師兄咁講, 我果兩隻Race點算

回復 1# lovehtc

I am selling a HHKB pro2 black.......

回復  lovehtc

PS: 我開始開工又整多1隻加綱板PURE~ 應該 ...
sv_sti 發表於 2012-5-21 02:05

鋁殼 + 鋼板....... 硬到無朋友...

定係應該入多隻pure賣曬其他keyboard

poker同pure好似wor,好似都幾好玩咁 ...
lovehtc 發表於 2012-5-21 09:37

poker 同 pure d Fn key layout 好吾同.. 上 / 下 / 左 / 右 / Page Up / Down / Home / Delete 完全吾同位.