想买一个比较便宜的机械键盘

Budget大概500元(或以下),打字比较多,不需要backlighting,多媒體鍵,希望ching们可以给一些意见,谢谢

好可惜,係無gum平ge機械軸鍵盤(XX國產機械除外)

Budget大概500元(或以下),打字比较多,不需要backlighting,多媒體鍵,希望ching们可以给一些意见,谢谢 ...
xxxmattxxx 發表於 2012-5-21 19:29

師兄用簡體, 難道係內地人?
淘寶有較平既大陸牌子, 係內地可省運費, 但質素無台灣/韓國牌子咁好

PLUM 同 PLU都係你的筆直內。自己上TB找一找就有啦。

PLUM 同 PLU都係你的筆直內。自己上TB找一找就有啦。
idevil 發表於 2012-5-21 21:03

其實買plu不如用翻薄膜算

Poker 咪 <$500囉

其實買plu不如用翻薄膜算
wonghoyat 發表於 2012-5-21 21:06

我昨天北上玩趁機去左華強路賽格附近睇下有無D平野汁。(鍵盤  KEYCAP)
就第一次見到真身的PLU。一睇之下真係唔係好得。KEYCAP造功真的差D。
搵黎搵去都係得一間有機械鍵盤野買。但都是垃圾。我以為賽格咁多野批發。
一定有KEYCAP批發啦。點知搵唔到。仲想去入返幾隻色的PBT KEYCAP添。

我昨天北上玩趁機去左華強路賽格附近睇下有無D平野汁。(鍵盤  KEYCAP)
就第一次見到真身的PLU。一睇 ...
idevil 發表於 2012-5-21 21:15

鍵帽薄到恐怖~

鍵帽薄到恐怖~
wonghoyat 發表於 2012-5-21 21:18

鍵帽表面有D好似橙皮紋咁。睇到都唔開胃
有無CHING知 北上有邊間實體店買鍵盤 KEYCAP又平又靚的。

鍵帽表面有D好似橙皮紋咁。睇到都唔開胃
有無CHING知 北上有邊間實體店買鍵盤 KEYCAP又平又靚的。 ...
idevil 發表於 2012-5-21 21:28

我唔會北上買,最多都係TB買