(完成加相)第二把/魔鬼改裝(MOD)~KBTALKING PURE 紀念版 / 加綱板

本魔鬼第2隻 mod ~ KBTALKING PURE 紀念版/ 加綱板,

今次本魔鬼又因為衰吹水, 又係吹大左, 係DIY 區一位CHING 出手幫助切鋼板(用DK1008鋼板), 今隻改裝加綱板本魔鬼必定出爆心機去整, 因為要背負起各人理想, 5能夠是是但但整,

本魔鬼覺得,  完成之後係本魔鬼人生中最好作品, 能用上 "朗基努斯之槍" 之名

終於整好左, CNC 鈻 加綱板, 真係5可以講笑, 打落果一隻硬法, 真係連本魔鬼甘大個人都係第一次, 好滿意, 真真正正2012年最滿意改裝

整完之後唔知手感同聲有咩改變呢

本魔鬼第2隻 mod ~ KBTALKING PURE 紀念版/ 加綱板,

今次本魔鬼又因為衰吹水, 又係吹大左, 係D ...
sv_sti 發表於 2012-5-23 17:58

DK1008 D位全部都fit Pure?
期待完成版, 到時一定上黎見識

仲以為會換埋軸添

好可怕

好可怕
lovehtc 發表於 2012-5-23 18:20

作為武器, 應該勁過摺凳

DK1008 D位全部都fit Pure?
期待完成版, 到時一定上黎見識

仲以為會換埋軸添  ...
raisin 發表於 2012-5-23 18:08

鋼板需要開大D位(我塊鋼板啊,估唔到仍然能夠有所作為,真係~)

鋼板需要開大D位(我塊鋼板啊,估唔到仍然能夠有所作為,真係~) ...
wonghoyat 發表於 2012-5-23 18:41

玩到切鋼板咁大 想問下用咩工具切?

好想睇完成品
加油!

回復 6# wonghoyat

你塊鋼板未用啊

玩到切鋼板咁大  想問下用咩工具切?
raisin 發表於 2012-5-23 18:42

本來正常係會用鋼閘,但係魔鬼果位FD好似用DIY工具,反正唔會係機床。