有冇邊隻headphone / set 聽歌打機都有唔錯表現?

我本身一早就四左張 creative titanium  x-fi pro champion
依家差隻耳筒

本來想等razer tiamat 7.1

但外國好多網都話耳筒7.1只係 gimmick

我想買sennheiserpc 360 個店員又話得2.0聲冇咁好

叫我買ss 的 7H

師兄們有冇建議?

你可以唸埋 roccat kave , siberia v2

kave 就可以 support 5.1 嘅 game,係而家 market 上有得買嘅 real 5.1 headset
而 siberia v2 就 gaming 同 music 全面 d

回復 1# fat007007007

pc360都就快Hi-Fi級了, 聲冇咁好是講定位or sound quality?

回復  fat007007007

pc360都就快Hi-Fi級了, 聲冇咁好是講定位or sound quality?
無盗無人也 發表於 2012-5-24 21:38

咁就無誤買 PC360吧 XD
如果我電腦入面開7.1 效果果陣
會唔會影響到PC360的表現?
定係話一尾開住2.0就OK?

你可以唸埋 roccat kave , siberia v2
99hk.biz 發表於 2012-5-24 19:35

我見樓主提及到7H
咁SS 7H 同 Siberia V2 有咩分別呢請問?

99hk.biz 發表於 2012-5-24 19:35

有無wireless既選擇呢?

咁就無誤買 PC360吧 XD
如果我電腦入面開7.1 效果果陣
會唔會影響到PC360的表現?
定係話一尾開住2.0就OK ...
fat007007007 發表於 2012-5-25 01:04

當然你開 2.1 會好好多啦

我見樓主提及到7H
咁SS 7H 同 Siberia V2 有咩分別呢請問?
S03 發表於 2012-5-25 15:19

steelseries 開發 H series 裡面主力係 for fps gaming
好似 5h , 7h 係 fps gaming 上槍聲係會比較突出
而 siberia 係主力柔和 d , for music gaming 都會適合