[開箱] [行貨]sennheiser pc360[分享]

半夜打機不想打擾到家人,所以才考慮購入耳機,解決所有問題。

經過多日的分析,最終選擇sennheiser pc360,作為一個普通的用家,我自己的感受如下:

1.舒適,對於戴眼鏡的我黎講,無夾耳的感覺,同埋重量輕巧,都幾唔錯。
2.線材輕巧,一條到尾兩個頭(聲同咪),大細聲係外面右邊耳罩調較
3.雖然主打係打機,但聽音樂睇戲都唔會遜色

我自己本身的音效卡輸出係一張陳年的ONKYO SE90 (有改) -> RCA->3.5mm,
音樂方面:我已經收貨(自己本身有大喇叭&耳機聽開),聽演唱會特別正。
遊戲方面:我純粹玩D3黎講,個包圍已經好好,足以令我係夜晚沉淪係地獄之中,
其他咩CS咩BF3我全部無玩,試唔到咩定位之類

整體黎講,以sennheiser pc360的價格,的確有好多唔同的選擇,為何我會選擇2.0聲道而不選擇5.1 ,7.1 的耳機,最主要的原因是音質以及口碑。這份簡單而直接為用家出發的心,的確可以從sennheiser pc360中發現。難怪在香港零宣傳仍然有一班支持者。

我本來想買PC360
但我FD叫我買 Denon AH-D2000

定位同距離感好正. bf3, mw3 聽晒敵人位置. (羊仔ching講得啱,唔係腳步聲)
有陣時睇戲, 講餐廳,飲茶,我成日以為有人喺後面同我講嘢,三更半夜嚇親自己
註: 我而家只係跟張最平嘅 asus dg, 軟件咩都唔洗較, 全default, 冇effect.

回復 3# quake3fmg

老實講... 其實 BF3 / MW3 聽腳步聲... 我都唔知可以點講

其實由 pc150 開始,sennheiser 只係將宣傳放左落sponsor gaming team 度,
Pc150 , 160 , 350 就由 sk 帶起個 market , 360 就落左去 navi 到

靜係主力呢 2 隊都夠晒宣傳 lu

其實 high end model 嘅 gaming headset
sennhiser 定價通常都係有一個 model 係咁多個牌子裡要最貴
但係就係最多 gamer 心目中價性比最高果隻

開頭我估定價點都過 2300
點知行貨價都只係 1988 ,其實都係低玩左架

想問可唔可以PM我係邊到買到同幾錢?

有冇隔音? 我睇好似冇隔音咁.=.=

gaming headset同普通headphone, 除左多左個mic, 仲有咩分別?

gaming headset同普通headphone, 除左多左個mic, 仲有咩分別?
raisin 發表於 2012-5-28 14:09

好大分別,我試過拎monster beats 黎打cs ,簡直係惡夢,距離感好差
用v2 就好清晰

raisin 發表於 2012-5-28 14:09

就係咁,無其他分別