依家除左RAZER 同SS 專FOR ONLINE GAME MOUSE,仲有冇其它選擇

除左RAZER 同SS,用緊RAZER手感真係唔錯,不過好似好易壞

roccat mouse

打online game mouse其實有咩限制? 我用logitech無線mouse都好地地
可能因為我電腦慢, 窒機甩frame太多, 搞到用咩mouse都無關係

logitech

Zowie 系國內好似做得幾好,不過香港無代理,要去Taobao買

G700啦~~不過要用有線~~~力推~!

G700啦~~不過要用有線~~~力推~!
poontat2000 發表於 2012-6-1 12:53

我之前都有諗過呢隻呀,可唔可以講下佢比起Razor同Steelseries有咩優勝之處?

我之前都有諗過呢隻呀,可唔可以講下佢比起Razor同Steelseries有咩優勝之處?
drbull 發表於 2012-6-1 12:57

本人黎講,都係因為個飛輪同個外皮,手汗多的話幾好握

drbull 發表於 2012-6-1 12:57

G700 同 sensei 我都用過.

G700 優點: 好多制, 跟你喜好任你SET , 有飛輪
劣: 真係太重. 好似舊石頭   , 其次無線粒電只可以用1-2日

sensei  優: 遊戲方面個macro 比較強. 顏色自己轉, 又輕
劣:太少制 , 有線

本人黎講,都係因為個飛輪同個外皮,手汗多的話幾好握
poontat2000 發表於 2012-6-1 13:01

上網有啲人話用mouse郁得快得滯個飛輪會有少少搖,師兄有冇咁嘅情況
我睇中左佢啲programmable key,師兄覺得有用嗎?
仲有請問你用左幾耐?襟用嗎?(幾舊水一隻話咁快玩完好心痛架...)
話說我以前買過logitech無線mouse一年幾左鍵神左滾輪漏油,灰...所以有少少戒心