有關SS SENSEI 按鍵設定

本人第一次接觸SS產品
想問一下
有沒有方法可以將右邊的兩個按鍵改做聽歌時的上一首/下一首鍵?
之前隻GIGA MX8000 XTREME 有設定可以直接改
不過在SS ENGINE中看不到有類似選項....

好似冇得較呢啲功能
剩係可以用返佢預設既page up/down
一係整Marco

好似冇得較呢啲功能
剩係可以用返佢預設既page up/down
一係整Marco
asd246810 發表於 17-7-2012 13:11

識用AUTOHOTKET SET左選曲先(即上一首下一首)   
之後在SENSEI個軟件SET返個指令就得啦  我現在右邊個KEY 都改左個靜音KEY

本人第一次接觸SS產品
想問一下
有沒有方法可以將右邊的兩個按鍵改做聽歌時的上一首/下一首鍵?
之前隻GIGA  ...
Ming3825 發表於 16-7-2012 21:43

有一個方法唔駛咁煩 你用千千靜聽播放器得唔得先???
在SENSEI個軟件 右鍵1 SET CTRL+ LEFT (怕你唔知咩叫LEFT即鍵盤上的←)  即上一首曲
右鍵2 SET CTRL+ RIGHT (怕你唔知咩叫RIGHT即鍵盤上的→ ) 即下一首曲
咁就得啦 你有唔明再問啦

有一個方法唔駛咁煩 你用千千靜聽播放器得唔得先???
在SENSEI個軟件 右鍵1 SET CTRL+ LEFT (怕你唔知咩叫 ...
idevil 發表於 2012-7-18 00:52

用開FOOBAR...
不想轉PLAYER
還有無其他方法?

用開FOOBAR...
不想轉PLAYER
還有無其他方法?
Ming3825 發表於 18-7-2012 02:00

你在FOOBAR 的KEYBOARD SHORTCUTS加返兩個 HOTKEY
因FOOBAR本身係無上一首曲同下一首曲的SHORTCUTS KEY的 所以要自己加返先
再係SENSEI個軟件 SET右邊兩個鍵 鍵1 CTRL+ LEFT  鍵2 SET CTRL+ RIGHT 咁就完成
希望幫你解決到啦 我試過是可以實行的

你在FOOBAR 的KEYBOARD SHORTCUTS加返兩個 HOTKEY
因FOOBAR本身係無上一首曲同下一首曲的SHORTCUTS KEY ...
idevil 發表於 2012-7-18 02:24

THX 師兄
不過有無方法可以在不按出PLAYER視窗也可以轉歌?