買了SS Kana有無裝driver用其實有無分別?

先前無裝,禁dpi個製好似得兩個dpi咁,係咪要裝左先可以有4個dpi比我轉,定係要再set野,唔該咁多師兄指教下,謝謝

同埋點解個指標好似好漂咁,我用win7,係win7個mouse入面要點set先岩,我見有師兄話唔好用win7入個set指標行快點,咁點先變番預設咁樣?

冇分別, 因為我宜家個driver 都搵唔到kana
但係當然, 裝左driver 就可以改果2個dpi setting 同埋粒led 幾光
你宜家用緊幾多dpi先??

我新手只係玩過下, 分別係裝左engine之後除左可以run program改mouse設定之外, 上面driver(唔係usb同mouse果度)會認到多個ss engine東西而已, 用上冇分別一樣用到d 自定鍵

根據官方描述...
The SteelSeries Engine allows you to customize your mouse settings like never before. With the SteelSeries Engine installed you are able to:

Set custom CPI settings
    Set LED intensity per CPI
    Program your mouse buttons
    Set polling rate
    Record macros
    Track button usage statistics
    Set game triggers for profiles
    Setup unlimited profiles for the settings above…

但我而家都唔知算係漂,定係教得太高dpi @@。
我用開m705,23吋mon,之前都係用win7本身個度較快個mouse行,用左幾日都係覺得kana好"跣"咁樣,所以先睇下裝個軟件會唔會好點,一向我都唔會裝mouse既軟件。

佢入面有個LED Intensity 有咩用?同埋點先睇到而家我行緊咩 dpi? 謝謝師兄

但我而家都唔知算係漂,定係教得太高dpi @@
sanmau 發表於 2012-7-17 12:35

windows mouse setting:
(edited)
mouse settings.png

唔洗click個格入面?同埋中間多一格呀?

唔洗click個格入面?同埋中間多一格呀?
sanmau 發表於 2012-7-17 12:48

嗯, 唔好click "增強指標的準確性", 可以取消個 "加速" 功能, 令你隻mouse無咁"飄"

關於指標速度 -
- 如果你用到SS個driver, 咁你就將個速度set去中間, 然後用SS個driver黎微調DPI去改變速度
- 如果你唔用SS個driver, 而windows 個 mouse設定係你唯一設定隻mouse既地方, 咁係你揀左比較接近理想既DPI設定後, 指標速度就根據你既喜好去加/減

咁mouse上面`轉dpi個掣就唔洗禁 ,可唔可以轉做其他鍵?

咁mouse上面`轉dpi個掣就唔洗禁 ,可唔可以轉做其他鍵?
sanmau 發表於 2012-7-17 13:48

未必得... 佢網頁話佢有5粒fully programmable key, 但kana其實係有6粒掣的 (左中右鍵, 左右側鍵, CPI), 最似無得改果粒應該係CPI鍵~