[開箱] 靈魂之窗的好朋友Gunnar Paralex

行左3間官網有寫的零售店, 第1間連影都冇
第2間好d, 冇小弟想要果隻色, 第3間終於搵到
大概好處係: 鏡片會抗眩光、阻隔藍光、降低眼球重複聚焦的頻率、解決眼睛乾澀

送左個白色的眼鏡袋

just a normal yellow glasses?

then why dont goto gun street?

just a normal yellow glasses?

then why dont goto gun street?
acog 發表於 2012-7-19 19:08

緊係唔係啦xd

藉由提升對比和過濾掉藍光,琥珀色鍍膜鏡片可使影像更加清晰、鮮明;它同時具有預先聚焦的功能,舒緩眼部壓力。
鏡片上略帶紫色的彩虹光澤,是一種抗眩光的濾光設計,過濾掉容易使人分散注意力的視覺雜訊。
幾何弧形設計讓眼鏡能更貼近臉部,在眼周形成一個的微型氣候,隔離掉乾燥空氣;
同時藉由眨眼頻率的增加來幫助眼睛保持濕潤。

原文更加詳細, 有興趣可以去下面條link睇下
http://www.gunnars.com.tw/about_1.php

我都諗過買依隻...

請問如果帶Headset嘅話會唔會唔舒適?

我sd咗e-mail去cs問, 點知佢覆我叫我打電話去問

眼鏡都有埋...
Ching真係一個好pro既gamer

在眼周形成一個的微型氣候,隔離掉乾燥空氣;

焗住你對眼

我都諗過買依隻...

請問如果帶Headset嘅話會唔會唔舒適?

我sd咗e-mail去cs問, 點知佢覆我叫我打電話去問 ...
leonhh 發表於 2012-7-19 19:32

唔會, 佢掛耳果條野好薄, 就覺戴左headset都唔會覺得"銀"住

聽說很貴,而且要度數更貴.

緊係唔係啦xd

藉由提升對比和過濾掉藍光,琥珀色鍍膜鏡片可使影像更加清晰、鮮明;它同時具有預先聚焦的 ...
r6g457 發表於 2012-7-19 19:15

馮你句"過濾掉藍使影像更加清晰、鮮明", 我可以答你, 米即係射擊用黄鏡囉

filter 藍光波, Improve contrast 不嬲都係黄鏡特点,我地打wargame 小用係因為易mix 綠色迷彩

當然我唔排除黄色深淺又有冇分別

http://www.shooting-glasses-guide.com/shooting-glasses-lens.htm
http://www.ehow.com/list_7356753 ... ooting-glasses.html

Yellow or Orange tints - Improve contrast and give a sensation of heightened visual acuity. So-called "Driving" lenses are usually amber or yellow-brown. Lenses in these hues block haze and blue light and enhance the orange color of the target. The brighter yellow the lens color is, the better it is for use at night.