[操作疑難] 鍵盤禁一下就會不停出同一個字

係今朝發現個鍵盤有問題,當我禁「g」,「b」同「,」果時佢會不停重覆同一個字,當我禁「g」果時佢會出「b」
個鍵盤係logitech既k120,買左半個月左右,估唔到咁快又有問題...唔通因為係低階鍵盤?

係今朝發現個鍵盤有問題,當我禁「g」,「b」同「,」果時佢會不停重覆同一個字,當我禁「g」果時佢會出「b」
...
z37fxp32 發表於 2012-7-24 13:14

唔關高,低階事... keyboard都係會壞的
係唔係濕左水?

唔關高,低階事... keyboard都係會壞的
係唔係濕左水?
raisin 發表於 2012-7-24 13:23

照計唔會,頭先用一字螺絲批整起果3個制再裝番入去,個「g」暫時正常番,「b」而家直情冇反應,「,」有時都係會重覆係咁出

應該QC問題吧.,

囉去維修啦, 只係買左半個月有保養

應該QC問題吧.,

囉去維修啦, 只係買左半個月有保養
紫楓鈴 發表於 2012-7-24 13:27

姐係拎去元朗小瀝源果度?

吾係. logitech 有二間代理
你囉番個包裝盒出黎, 睇下個貼紙 係邊間代理先上去

張貼紙寫住元朗果間...我住係筲箕灣,來回元朗都幾花費時間

汗.....

買過隻好似仲著數 ……

汗.....

買過隻好似仲著數 ……
紫楓鈴 發表於 2012-7-24 13:38

呢個買左$88,之前hdd一個月壞,拎去代理整左未夠一年又壞左
今次鍵盤半個月壞左,睇黎我係硬件殺手

張貼紙寫住元朗果間...我住係筲箕灣,來回元朗都幾花費時間
z37fxp32 發表於 2012-7-24 13:35

來回好似都要3-4個鐘 + $50-60