[操作疑難] 發光鍵盤 鍵冒選擇? 另外有拆鍵問題..

我發現如果用ducky or race 75% 送果D 拆鍵好易整花個KEY
其實係咪預左嫁
另外 玩得鍵盤 都預左要玩keycap 我都有心理準備 發光有D咩選擇呢 睇下有冇ching幫手毒下我

我發現如果用ducky or race 75% 送果D 拆鍵好易整花個KEY
我自己就唔覺得好易整花(可能我要求低,花左都唔覺)

另外 玩得鍵盤 都預左要玩keycap 我都有心理準備 發光有D咩選擇呢
有燈鍵盤基本上唔係用黎玩KC,係用黎玩燈........鍵帽唔識發光(或者話,熒光KC?效果可能會唔錯)
選擇真係好少
第一,唔洗換,原本果套
第二,半透KC
第三,顏色比較淺ge鍵帽(例如白色、黃色等等)
第四,透光金屬KC~~~(例如mkc龍年鋁KC)

我大約就係知道gum多~

其實係咪預左嫁
另外 玩得鍵盤  ...
alanwong912 發表於 26-7-2012 22:55

如果背燈鍵盤玩KEYCAP係少D選擇
要買都係買透明KEYCAP
如果個鍵盤背光夠力能穿透KEYCAP  普通ABS KEYCAP都可以好靚

回復 2# wonghoyat

我想玩透光果D
花左係邊邊位. 有條痕..

回復 3# idevil

之前見taobao 有D都唔錯
但唔知會唔會中伏...

回復  wonghoyat
    我想玩透光果D
花左係邊邊位. 有條痕..
回復  idevil
   之前見taobao ...
alanwong912 發表於 26-7-2012 23:02

DUCKY個D都唔怕啦 如果係見過REALFORCE個拔鍵器真係唔敢用

回復 5# idevil

係咪姐係呢個

回復  idevil     
係咪姐係呢個
alanwong912 發表於 26-7-2012 23:05

你呢個係FILCO的 我已加左相啦 你話你會唔會用啦

你呢個係FILCO的 我已加左相啦 你話你會唔會用啦
idevil 發表於 2012-7-26 23:08

其實filco話就話唔會刮花,但係真係效率低

回復 7# idevil

如果係有冇得夾 反而我覺得好 ducky果D 冇得控制嫁 得有個手把.

5. 個性背光鍵帽

俾師兄參考
可惜未見過令人心動既圖案, 只係買粒睇下佢造工如何...
backlit keycaps.jpg