[開箱] ARTISAN KAI.G3 紫電MID + 仿SS固線器

(以下係紫楓鈴師兄開箱連結)
ARTISAN KAI.G3 紫電
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1816193
ARTISAN KAI.G3 飛燕HARD
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1821768
PS 給"紫楓鈴師兄"的信: 其實我都同師兄你一樣睇中左SS I-1(白色), 因為想搵細張2X0mm x 2X0mm 同搵白色....冇I-1 就搵到佢"
佢叫"紫電MID" 係白色(唔好講唔come污啦 我知 哈哈) MID係因為想要硬身dd 唔想要ss lady果隻軟軟
我手上冇幾多mouse pad...所以只可以簡單happy share一下

當然都係由包裝開始...包得都幾勁 出面多野過入面, 正常送到落離都唔會點爛

咁厚一堆野 入面就係得果dd

主角出蒞啦...240 x 210 x 3(mm)

ARTISAN KAI.G3 紫電MID 學師兄咁講...要plan視線去下面"MAKE IN JAPAN"

可惜...入面一d都冇"MAKE IN JAPAN"依幾隻字既威風...乜包裝都冇, 唔似得RAZER果d咁令仔又有套...
(依位師兄!!! 你用塊pad定用個盒架!!! 你理個套把咩?!!! )

小弟冇得多...只有三張唔同類型既pad 原裝SS QCK mini 同....以前唔記得買咩野送十幾份既最普通pad蒞對比一下

睇睇底部d紋先, cheap cheap完全係冇吸吮力 / 比普通既有一定吸吮力 / 比mini更有吸吮力

到睇睇側邊厚度 , mini可能都係布面膠底...軟身pad好易彎 (師兄!! 唔同類型你就咪比較啦!! )

好啦佢可以上枱啦

用後感: 其實上次紫楓鈴師兄都已經講得好詳細, SS Qck Mini感覺係比普通既個面布質少少, 順得蒞係有少少阻力..底膠吸枱一d
但依塊唔係布質唔可以作直接比較, 紫電有d似普通3HD 4HD感覺...塑膠料....滑d易清潔 只係比普通pad細膩少少
不過...上枱用感覺有唔同, 就feel到唔係普通塑膠料, 而真係所謂既玻璃塗層, 至於順滑...雖然唔係急停型, 但冇傳聞中滑到飛走mouse既感覺, 果種玻璃塗層既細膩唔知點形容, 明明係好滑手...但mouse放上去都有阻力 動作又可以好自如...依點係有少少驚喜...........至於飛燕我都想試不過...佢d色我真係唔太頂得住(你用定係睇架!! )

另外介紹個"唔等洗"既小玩意, 小資料 材料:不銹鋼金屬 尺寸:25 × 39(mm) 重量:200克左右

佢就係仿SS既固線器, 係無意中睇到既 唔知有幾多師兄有買過

可能我空間少(屋企公司都係)所以間唔中都有jump線情況

依隻野都幾重手...做工都唔差 不過...唔知原裝既會唔會更好呢

度好位 較岩長度, 掂左啦 暢通無阻  (多謝各位收看happy share )

我的無聊不專業開箱文:
9) Plextor M5P 128GBx2 (Z77 Raid-0 簡測)
8) Bitfenix Prodigy Mini-ITX 黑色
7) Filco 輕中重三軸+白燈 MOD
6) 遲來的白色Eizo EV2335W
5) [小分享] Ducky PBT雷刻(倉頡碼鍵帽)
4) [小分享] 機械軸鍵盤減音膠圈
3) ARTISAN KAI.G3 紫電MID+仿SS固線器
2) 仿filco牛皮真皮雙層鍵盤+滑鼠手托
1) Filco Majestouch二代 87紅軸+淡彩鍵帽

其實我都有仲意佢架...不過佢係M SIZE...仲要貴過紫電冇紫電咁有實際用途...

小弟都心思思想搞隻SteelSeries Cord Holder黎玩下!

用硬PAD sensei個貼腳好快玩完
不過樓主一定唔計較要換鼠腳

SS既固線器都應該唔平要成2舊

cheers
歡迎加入ARTISAN 大家庭

SS I-1 , 是心中一個遺憾………

用硬PAD sensei個貼腳好快玩完
不過樓主一定唔計較要換鼠腳

SS既固線器都應該唔平要成2舊 ...
vans022667700 發表於 2012-8-3 01:10

固線器TB上面有兩種...

cheers
歡迎加入ARTISAN 大家庭

SS I-1 , 是心中一個遺憾………
紫楓鈴 發表於 3-8-2012 01:11

SS I-1...網上睇d圖, 都唔知準唔準, 有好多影出蒞好似霧化左既膠板仔...但spec又講係強化玻璃, 睇落冇i-2咁似玻璃.....冇見過依度有師兄po過

我都想買個固線器 吾知師兄買幾銀?

我都想買個固線器 吾知師兄買幾銀?
monalisa987 發表於 3-8-2012 13:59

都係每個大約原裝既三份一價錢...

黑色鏡面仲要平多$10!