[開箱] 小小開心share推介比師兄, 機械軸鍵盤減音膠圈

想同大家開心share...只係買開野無意中睇到 屈店主送包蒞玩下
唔知各師兄有冇玩過...
上面叫"鍵帽消音橡膠圈"但我個人覺得唔可以叫消音, 只可以叫減音 但有一定效果所以推介下

就套入去鍵帽入面...

推介比有需要既師兄, 例如夜晚用電腦唔想太干擾到家人訓覺係個唔錯選擇, 小弟用紅軸一向都有軸落到底既聲
用茶/黑/白軸比較實既軸我唔知道, 但我用紅就大約減低左 -35至40%聲音 落底果下響冇左
按上去感覺冇差到....反而有dd彈力冇影響打字....只係幾蚊人仔 有分大包細包但唔理啦照執104, 有需要師兄籍得一試

我的無聊不專業開箱文:
9) Plextor M5P 128GBx2 (Z77 Raid-0 簡測)
8) Bitfenix Prodigy Mini-ITX 黑色
7) Filco 輕中重三軸+白燈 MOD
6) 遲來的白色Eizo EV2335W
5) [小分享] Ducky PBT雷刻(倉頡碼鍵帽)
4) [小分享] 機械軸鍵盤減音膠圈
3) ARTISAN KAI.G3 紫電MID+仿SS固線器
2) 仿filco牛皮真皮雙層鍵盤+滑鼠手托
1) Filco Majestouch二代 87紅軸+淡彩鍵帽

.......其實咪即係o-ring..................(平到你唔信)

.......其實咪即係o-ring..................(平到你唔信)
wonghoyat 發表於 2012-8-4 01:23

幾蚊人仔算係咁啦...

幾蚊人仔算係咁啦...
raisin 發表於 2012-8-4 01:24

幾蚊已經買到好多..............

幾蚊已經買到好多..............
wonghoyat 發表於 2012-8-4 01:27

幾蚊同幾毫子就算啦.......... 郵費都唔見左 XD

幾蚊同幾毫子就算啦.......... 郵費都唔見左 XD
raisin 發表於 2012-8-4 01:29

我講緊港紙幾蚊已經買到好多(係香港)

用青軸既冇理由用嫁 都係比手感同聲吸引

我講緊港紙幾蚊已經買到好多(係香港)
wonghoyat 發表於 2012-8-4 01:31

箍牙果D?

箍牙果D?
raisin 發表於 2012-8-4 01:33

no,果D係橡筋,呢D係o-ring,兩樣野(係我地五金通常會叫做戒指,超級平,簡直就係平到幾乎唔洗錢)

no,果D係橡筋,呢D係o-ring,兩樣野(係我地五金通常會叫做戒指,超級平,簡直就係平到幾乎唔洗錢 ...
wonghoyat 發表於 2012-8-4 01:35

但係會唔會岩機械鍵盤用? 岩既我有興趣買