[開箱] 買咗個corsair vengeance k70...開箱

買咗個corsair vengeance k70...發生咗小插曲...昨日0係地獄入咗呢個kb(都係睇得呢度D師兄post多....中毒 ).番去安好咗,開機..發現個scroll燈不停閃..以爲有問題..今日去請教魔鬼...原來佢背後有個bios制..如你選擇咗呢個制..佢會提示你而家係bios模式.即係只有選呢個模式先可入到bios..而你選擇1,2,3,4只會調教不同速度.....但你用1,2,3,4scroll燈係唔會閃既..因我都係kb新手....有問題都係請教專業人士 ..好過自己搞......
至於呢幾個1,2,3,4檔..係usb傳送反應,最高可到1000HZ..可較爲1,2,4,8ms.....
呢個需然都係紅軸.但同我用開既steelseries紅軸,手感唔同,可能個人輸入方式都唔同,我用呢個corsair k70,冇咁易打錯字....真係唔錯.
跟機仲有10個鍵帽送..同埋換鍵帽工具送tim.
送呢十個鍵帽,同其它鍵帽有唔同手感,打機時真係易揾呢幾個制好多....正...比咗錢,梗係有嘢送好好多啦......
又有大型plamrest..放隻手上去真係舒服好多.....
又可以有背光.又有自定義邊個鍵發光....呢D係我用開既steelseries冇既....
仲有usb hub功能..需然只有一個..但好過冇.....開箱

盒...

型號

開箱

主鍵盤

usb線

說明.同我之前用開既steelseries

掌托

鍵帽同工具

未加掌托

背面

加咗掌托

順便買既....mouse

完成安置.....

仲順便買多個steelseries既kinzu,v2....唔使再帶住個mouse兩頭走....
本人新手,發現問題都係請教專業人士..咁就唔使慳時間...多謝大家觀看......

哦   原來是 corsair k70 換檔mode .

回復 2# lemoncall
你又買咗呀????

魔鬼價幾錢

回復 1# reset2

本魔鬼玩過甘多KEYBAORD, K70 都算玩野, 今日差少少比佢玩起, 好彩夠經驗係15分鐘內找到原因,

再長氣講講, 個原理係全區無衝突(N-Key Rollover), 係好多牌子電腦底板入吾到BIOS, 所以CORSAIR有個SWITCH 就吾洗煩, 如果係6鍵無衝就冇LEE個問題

回復 4# YINYIN007
比起其它...仲有鍵帽同工具送...1000多少少......對得住呢個價..

回復 5# sv_sti
我攪咗成晚都唔知點...所以有唔明都係揾你,你專業嘛.........慳番我時間同唔駛頭痛嘛...

正呀正呀

魔鬼魔鬼仲有無紅色?

唔錯, 幾型仔