[操作疑難] 我想揾Machnical Keyboard

有無師兄可以介紹幾隻有發光的Mechnical keyboard?
我希望係用Cherry MX Blue 同埋平D...
順便問下,既然大家都係用Cherry MX Blue 軸, 唔同牌子有咩唔同呢?
我第一次買Machnical Keyboard, 所以希望各位教下我,唔該

filco is the best.

A guy is selling his here:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 26amp%3Btypeid%3D58

I don't know him but his price is very cheap for a filco

發光mechanical keyboard...
Ducky 2108S, 9008S2, 9087S2
CM Storm TK
呢幾隻會有D分別, 或者師兄再講下你既要求

樓上: 樓主話要發光...

回復 3# raisin

其實要求就係 Blue (我中意個手感), 可以有燈,我夜晚可能會熄燈打字.
如果無燈都得,不過就要平D...

係咪有個牌子Roccat又係有燈??

回復  raisin

其實要求就係 Blue (我中意個手感), 可以有燈,我夜晚可能會熄燈打字.
如果無燈都得,不過就 ...
chaplin_lee 發表於 28-5-2013 02:00

Roccat隻機械 (Ryos MK Pro) 好似未出 @@?
同埋應該會好貴...

回復 5# raisin

哦~~
我見有師兄開箱 K70, 有燈, 不過唔知有無MX Blue Switch...
順便問下Rosewill RK-9100 好唔好? 我見到Rosewill特別平

回復  raisin

哦~~
我見有師兄開箱 K70, 有燈, 不過唔知有無MX Blue Switch...
順便問下Rosewill RK-9100 ...
chaplin_lee 發表於 28-5-2013 11:29

K70只有紅軸...
RK9100邊度有得賣? 以牌子名聲來說還好, 佢之前隻RK9000係呢度都好多用家... 但新版本RK9100未有多見評論, 加上佢換咗代工廠, 唔知好唔好

回復 7# raisin

新加坡有得賣,我而家比較緊香港同新加坡價錢...睇下邊到平,就邊到買
6月中會返香港一轉,價錢平就香港買

回復  raisin

新加坡有得賣,我而家比較緊香港同新加坡價錢...睇下邊到平,就邊到買
6月中會返香港一轉,價 ...
chaplin_lee 發表於 28-5-2013 16:34

RK9100新加坡賣幾錢?

回復 9# raisin
Blue SGD$129
Brown SGD$139
港紙乘6.3左右

我揾左其中一間鋪頭crop pricelist 比你參考下
[img=http://s20.postimg.org/a492v53h5/Keyboard_price.jpg]