買耳機都鬼咁煩..Help T_T

我想買個headset
不過我係會耳機同喇叭兩樣都用
想買V2,想有模擬7.1/5.1
不過唔會買佢個usb soundcard
有咩sound card可以令V2有模擬7.1/5.1
張sound card最好可以比我方便耳機同喇叭方便互相轉泥用
不過唔好太貴...

我想買個headset
不過我係會耳機同喇叭兩樣都用
想買V2,想有模擬7.1/5.1
不過唔會買佢個usb soundcard
有咩 ...
barickcyli 發表於 13-6-2013 18:30

Creative Soundblaster 3D Recon (USB) 有模擬surround sound... 唔知有乜其他選擇

乜嘢喇叭?

好叉貴下....
我只係想有個7.1咁樣...
真係聽歌我屋企有膽機..
諗住500-600可以令到耳機有模擬7.1/5.1又可以電腦喇叭仔同headset轉泥轉去方便D ge sound card算..

asus xonar dgx
asus xonar dx
asus xonar ds
邊張好...
都係果句....方便電腦喇叭仔同headset轉泥轉去同埋有5.1/7.1就ok..

asus xonar dgx
asus xonar dx
asus xonar ds
邊張好...
都係果句....方便電腦喇叭仔同headset轉泥轉去同埋 ...
barickcyli 發表於 13-6-2013 18:48

求其睇咗DX同DGX個介紹, 都可以用Dolby Headphone係headphone做到5.1效果... DS可以用EAX做surround sound, 但無咗Dolby Headphone, 可能會差D

買張Dx返泥..加個V2...點睇~~

買張Dx返泥..加個V2...點睇~~
barickcyli 發表於 13-6-2013 19:05

無乜問題... 我諗

兩樣我都無用過

係好大問題....
Dx冇賣好耐....

係好大問題....
Dx冇賣好耐....
barickcyli 發表於 13-6-2013 19:08

XD

咁ASUS仲有賣緊邊張soundcard?

asus xonar dgx...
asus xonar ds唔知仲有冇...