中用量黑白Laser Printer邊隻好?

基本上月用量大約2500-2600紙, 要有LAN/Wifi功能. 最好有代用粉用.
有沒邊隻合用..現在用緊Brother隻HL-2270DW, 因為1支粉用1個月左右, 仲有個鼓都到期了..

有沒ching用緊有推介, thanks

回覆 1# 炎冬

我都同你一樣,
用緊呢隻兄弟牌!

回覆  炎冬

我都同你一樣,
用緊呢隻兄弟牌!
big_nature 發表於 2014-6-27 11:17

用左大半年到..已經用完第2個drum....現在諗緊買drum定換部再高用量既..
現在見HL-2130有特價399, 不如買部機返來只要個drum, 不過又在制造電子垃圾...

回覆 4# 炎冬

我就冇師兄用量咁大,

因為公司有幾部大機,
Ricoh Aficio MP3001,
都可以經wireless連接印野。

呢部兄弟牌只係畀我私用!
印下工程單及報價。
所以幾個月都未換drum.

回覆  炎冬

我就冇師兄用量咁大,

因為公司有幾部大機,
都可以經wirele ...
big_nature 發表於 2014-6-27 11:52

大機自己一個人用
10年都未必用得哂個drum既count

回覆  炎冬

我就冇師兄用量咁大,

因為公司有幾部大機,
都可以經wirele ...
big_nature 發表於 2014-6-27 11:52

因為是朋友公司仔用....所以先用得多..自己家用..一個月都印唔到10張紙.

富士205

不過有連印200張over heat問題

有lan print, lan scan, lan fax

$50一支代用

如果你成日連印幾百張
hp吧

代用$140有支

回覆 8# madebyp90
有 WiFi 既係 P255dw, 賣緊 $7xx
比 HL-2270DW 好在唔洗買鼓

咁既用量我諗兩年就打柴 (冇得換鼓)
不過應該平過買部 $2,000+ 既中階機 (兩部平vs一部貴)