求一個滑鼠同一個KEYBoard 推介.....

因滑鼠個右鍵壞左 順便買個新KEYBoard
我用黎打下機咁
1.最重要個滑鼠回彈速度要快....   因為我發現用返之前個滑鼠 真係禁極都快唔到  慘慘豬 T.T
2.當然要好用.....
3.keyboard 最好就係機械式 青OR 黑 都OK 有無LED燈都無所謂
4.筆直 全SET 得果$600  如多幾十雞 仲可以頂著
差啲唔記得左滑鼠要3500dpi 左右

因滑鼠個右鍵壞左 順便買個新KEYBoard
我用黎打下機咁
1.最重要個滑 ...
e1123979260 發表於 17-9-2014 17:28

3500DPI又唔會太震既mouse唔會太平, 最少都$300以上... 照咁睇, keyboard可能得返$300左右... 好難買到好既機械式, 連好少少既大陸牌子 (Keycool, Noppoo...) 都唔得 @@

另外, 師兄自己有無mousepad?

唔係師兄,只係小弟
有mousepad

mouse 回彈速度要快? 啫係要連射?
可以考慮可以 set掣 set marco嘅 mouse, 好似以前啲咩連射手掣咁"開 turbo mode"
但如果想自己出真功夫嘅就另計

唔係師兄,只係小弟
有mousepad
e1123979260 發表於 17-9-2014 21:15

你個budget點set?  Mouse行先定keyboard行先? 如果keyboard唔駛換, Mouse就唔駛就住就住...

同埋都要睇你鐘意用咩size/形狀的mouse...

keyboard重要啲 ....
感覺上Mouse $2XX同4XX都差唔多

keyboard重要啲 ....
感覺上Mouse $2XX同4XX都差唔多
e1123979260 發表於 18-9-2014 17:04

mouse壞右鋌所以一定要換... keyboard無乜事唔換都得嘛

同埋都話, 3500DPI又唔太震既mouse唔會太平...

CM Storm Mizar係暫時諗到比較抵玩... 呢個8200DPI既 sensor 用3500DPI係游刃有餘, 通常會好過果D最高DPI為3500-4000左右既mouse... 而且唔算太貴... $349 "而已"... CM Storm亦算係幾穩定既牌子

如果想再平D又要用3500DPI既, 我就未諗到啦...

咁就得返$300買keyboard... 不如儲到有$500再買啦? @@

或者D比較二三線既大陸牌子... 好似隔離版有師兄提到呢隻... http://detail.tmall.com/item.htm ... amp;_u=i1k0gf0s4748 (非cherry軸)

狼蛛  真係唔知點講好
我之前買果個mouse 就係佢用左都唔夠2個月就PK左......
microsoft 就正 超平超耐用 不過打電機唔好用 T.T
因為mouse 壞左用返7年前定6年前 microsoft mouse  仲用到.....
Logitech MOUSE 好唔好??

Logitech G502

Logitech G502
e1123979260 發表於 18-9-2014 18:03

G502好好呀... 不過唔係更加貴咩?