買Razer定filco好???!!

同樣80% 但系價錢差陪 .... !!!

Razer 用的係大陸自家製軸
Filco用的係德國製的原裝cherry 軸, 所以價格都可以好大.

剛剛見到大陸軸背光鍵盤低見104人仔有交易.

Razer 用的係大陸自家製軸
Filco用的係德國製的原裝cherry 軸, 所以價格都可以好大.

剛剛見到大陸軸背光 ...
lemoncall 發表於 2014-9-25 23:16

大陸自家 其他會唔會同德國話差好遠

去腦場試下最實際

師兄想買 keyboard 主要用途係咩先?

大陸自家 其他會唔會同德國話差好遠
myerr 發表於 2014-9-25 23:40

唔好講大陸自家先 ...
就算係一個cheery mx red 放係唔同牌子上個手感都唔同 ...
我得2個機械 2個都係紅軸 1個k70 1個filco ....
2種都係用紅軸但手感都已經唔同 ...

雖然razer係大陸自家制 ... 但暫時都無乜鑊氣 ...
建議樓主都係去親身試下個感覺 ... 鍾意邊隻手感就買邊隻 ...

師兄想買 keyboard 主要用途係咩先?
wayneho000 發表於 2014-9-26 08:33

打機為主

唔好講大陸自家先 ...
就算係一個cheery mx red 放係唔同牌子上個手感都唔同 ...
我得2個機械 2個都係紅 ...
gn00370962 發表於 2014-9-26 08:42

明白 多謝你既意見

打機為主
myerr 發表於 26-9-2014 12:44

咁其實如果對Cherry原廠軸或FILCO手感或者產品質素無乜執著, 可以無視Filco...

Razer唔係話差, 打機係綽綽有餘, 又有機械軸俾你, 又幾靚仔, 又平咁多... 幾好呀

肯定係filco吾洗講
不過無價值比

如果買Razer,
不如買鴨仔/CM果D,
應該平D,素數差不多。