[開箱] 奉勸大家千其唔好買EagleTec嘅mobile upgrade+ 讀卡器。。。

個包裝明明話係有LED指示燈(見第一幅圖),但係我用嗰時,根本睇唔到有LED燈。。。
以為壞左,換過一個新嘅再試一次,結果都係無LED燈。。。
估唔到EagleTec連哩少少錢都呃,仲以為有牌子就信得過,點知。。。

------------------------------------------
2014-10-28 Update
今日喺新x登揾到一款一模一樣,兼且USB口同樣都係刻住“KW12D”字樣嘅國產讀卡器。。。
http://www.kawau.com.cn/cn/ProductView.asp?ID=251
於是今日去左退貨(我有骨氣!),然後買左哩一個讀卡器(都係10蚊,無黑色,買左白色),讀寫速度差唔多,個殼嘅做工算係咁啦。。。

已經對EagleTec失去信心。。。LED燈好貴咩?咁都要呃。。。

P.S.:兩款讀卡器都可以由底部拆開,microSD卡槽前面一樣都係寫左"T-Flash"字樣,甚至裏面嘅電路板都係好似無咩分別。。。

回覆 2# 滑鼠走光

睇個樣都唔差,micro SDHC嘅讀寫都比雜嘜讀卡器快,就係估唔到居然連一個LED燈都有得呃!

回覆 4# of331

今個月14日買嘅,無壞,依然可以讀卡,但係無LED指示燈(包裝話有)。。。
已經換左一次,但係都係無LED指示燈,似乎唔係壞左咁簡單。。。

其實你可以要求退錢,  因 不合 SOGO (SALE OF GOODS ORDINANCE)

回覆 6# kckong99

最大嘅問題係個讀卡器對我有用,所以唔想退。。。
好難搵到一款讀寫速度快,又有LED燈,而且10蚊以下嘅讀卡器,所以猶疑緊應唔應該退貨。。。
退貨同埋唔退貨嘅犧牲都好大,好難抉擇。。。

明白.

EAGLE TEC 好耐之前我都幫親過佢買 CF CARD, 之後死了, 就冇再用呢個牌字

算唔算違反商品說明條例??

十皮一個 card reader
個人覺得用到就算喇
仲有一年保用

無壞,會行會走就算啦
左換右換蝕車錢