[操作疑難] 樂富房屋署地下部IBM PC&特殊機械鍵盤

樂富房屋處地下IBM PC &keyboard - Copy.jpg

樂富房屋處地下IBM PC &keyboard - Copy.png

間大樓新建無幾年,房署竟然仲用緊20幾年前的IBM電腦!?
仲有從未見過的鍵盤,唔知政府幾時放出黎義賣呢?
有前輩知係咩model嗎?(似係hall effect keyboard)
如果IBM真係無做hall effect的話,咁就可能係Beam spring keyboard

ps我不得不吐槽一下, HKEPC係咪咁孤寒...只能上傳150KB以下圖片?

回覆 2# 滑鼠走光

同感。唔通HKEPC帶寬告急,唔夠帶寬用?否則點解要咁限制?好麻煩!

我祇不過係懷疑點解2014年了,限制上傳大小仲會比10年前更差,這不合理

帶寬夠唔夠就唔知,肯定為省錢拎黎服務大家瀏覽的速度,廣告+新聞多且會員不少,收入應該足夠,150kb太少了,而家高清時代jpg起碼0.5MB啦,合理嗎?

何況而家D免費論壇都MB聲啦!

點用阿呢部野...

呢部會唔會 PABX 嘅 Attendant Console ?

ching我想你誤會了,個keyboard唔係連住個聽筒的
佢可能方便用緊機果陣聽姐

人地個系統咁耐無update, 咪keep住用咁耐之前既野囉...

咁都要讚下IBM果然係IBM, D野可以襟咁多年

樓上個D小心比人做
方丈