[操作疑難] 想淨係 scan 文件

想買部幾舊水 wifi all-in-one printer, 其實好少 print 野, 主要係 scan 文件多, 想問部 printer 如果唔裝墨盒可唔可以正常 scan 到文件嗎?

唔裝墨盒唔得
裝個用完既墨盒就多數都得

不過留意, 就算scan到, 都可能會機上直接scan to pc/email等功能唔俾用

唔裝墨盒唔得
裝個用完既墨盒就多數都得

不過留意, 就算scan到, 都可能會機上直接scan to pc/email等功能 ...
KinChungE 發表於 2014-12-3 18:08

你意思即係有機會如果用哂墨, 就連 scanner 功能都唔俾用, 咁咪大鑊.
又想問有無淨 scanner 有 wifi 功能呢?
Thanks!

原來呢D整合scan&printer係咁唔人性化ge....
好彩我直接分開scaner同printer買,整合化質素始終差D

你意思即係有機會如果用哂墨, 就連 scanner 功能都唔俾用, 咁咪大鑊.
又想問有無淨 scanner 有 wifi 功能 ...
HK006 發表於 2014-12-3 20:28

淨scanner有wifi未見過
scanner有lan就有, 不過天價, 5位數

想買部幾舊水 wifi all-in-one printer, 其實好少 print 野, 主要係 scan 文件多, 想問部 printer 如果唔裝 ...
HK006 發表於 2014-12-3 18:02

可以...我用EPSON用完既墨盒唔換都得
現主要係 SCAN 同 FAX文 件用

想買部幾舊水 wifi all-in-one printer, 其實好少 print 野, 主要係 scan 文件多, 想問部 printer 如果唔裝 ...
HK006 發表於 2014-12-3 18:02

黑白laserjet唔洗煩

睇牌子而定,有D比有D唔比,我都係貪平,用量又少,索性買部HP Deskjet 1050多合一機單scan野用
買返黎個墨盒包裝根本就未開過直接掉左入櫃桶