含圖!選擇困難!旅行USB充 以下幾隻點揀好

尼排患上選擇困難症......
下個月頭去旅行,仲未知買邊隻好
要充4樣野
2部電話,1部ipad,小米10600

以下有幾款旅行USB充
先決條件:
1.去旅行用,可以轉換多種制式重要?
2.高輸出!4個USB合共最少要出到接近5A
3.輕便!用AC線個幾款怕重

題外:
可唔可以充埋Macbook/Notebook

-------------------------------------------------------------------

去圖

1. 夠輕巧,可以換唔同制式既頭 最高5A輸出 唔知咩牌子 QC好?
    另外有隻同款,網上評價仲唔錯,但香港冇得賣?要上網訂?標就又係最大5A,但實測去到6.2A
    http://24h.pchome.com.tw/prod/DGBP17-A9005HL1P
    評測
    http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=168&t=4112232

--------------------------------------------------------------------------------------

2. ORICO行貨水貨大分別? 同埋下圖兩隻型號有咩分別 ?缺點FIX死兩腳冇得換制式

--------------------------------------------------------------------------------------

3.最大4個USB加埋去到6.8A ,缺點就係比上面1,2兩隻大少少同重D,但同用AC線個D款比教都可接受

---------------------------------------------------------------------------------------

4. 以下幾隻一次過列出,重量勁左好多,去旅行用辛苦同埋洒灑行李重量

---------------------------------------------------------------------------------------

MacBook 有幾種電壓,notebook 都係,大品牌未出過

我想講你影個款1應該只係兩扁腳,唔連轉插
其實換電線的可能會更方便

你去邊度旅行?如果目的地係用兩腳,兩扁腳咪岩晒

你去邊度旅行?如果目的地係用兩腳,兩扁腳咪岩晒
必思 發表於 2015-2-2 16:03

日本,平時會返下大陸

日本,平時會返下大陸
davidhdphdp 發表於 2015-2-2 16:09

呢兩個地方都係用兩扁腳

呢兩個地方都係用兩扁腳
必思 發表於 2015-2-2 16:21

咁揀第1/第3個隻好d

5A 分4個usb夠用了嗎
算快差嗎

我想講你影個款1應該只係兩扁腳,唔連轉插
其實換電線的可能會更方便
hihihellohihi 發表於 2015-2-2 15:38

No.1 個隻見有埋其他制式既插可換

用緊anidees 6 port,smart IQ 方便

用緊anidees 6 port,smart IQ 方便
wch922 發表於 2015-2-2 17:08

我都想買anidees 6 port,好多地方冇貨