求USB Bluetooth adaptor 推介

想買USB 藍牙比部PC用,主要傳file,最好可以將PC啲聲發埋出去比耳機收。

之前用過一啲model ,但都有問題,例如只可以收file,又或出唔倒聲(driver 問題)。

請問有的都Bluetooth 4.0既USB 藍牙adaptor推介,謝!

http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... 31028531?u=orico_hk
orico哩一款bluetooth adaptor可能適合你。不過我未用過,所以唔知好唔好用。

orico哩一款bluetooth adaptor可能適合你。不過我未用過,所以唔知好唔好用。
hk133 發表於 2015-2-7 22:29

我試過,send唔倒file同聲,csr話已經停咗support。
Anyway,多謝你既回覆。

我試過,send唔倒file同聲,csr話已經停咗support。
Anyway,多謝你既回覆。
Amuro 發表於 2015-2-8 09:45

Send 唔到 file 咁要嚟做咩?
淨駁 mouse keyboard ?

唔知水牛牌成舊水嗰粒得唔得?

Send 唔到 file 咁要嚟做咩?
淨駁 mouse keyboard ?

唔知水牛牌成舊水嗰粒得唔得? ...
CMZ 發表於 2015-2-8 13:04

我枝orico只可以收file!係window處要send file時搵唔倒有Bluetooth device。

請問水牛牌邊個model?上佢網站都唔覺佢有類似物體。唔該晒!

唔係喎我隻orico可以收發file連部電話d聲音都可以係電腦度出聲.不過用電腦過一部片落電話約1g要成個鐘.我又係yahoo買嘅.

無過FILE  用緊orico  聲去藍芽Speaker到  SOFARSOGOOD

唔係喎我隻orico可以收發file連部電話d聲音都可以係電腦度出聲.不過用電腦過一部片落電話約1g要成個鐘.我又 ...
bei6266 發表於 2015-2-8 15:27

我果隻比yahoo果隻新,可能就係咁就出事。

回覆 5# Amuro

http://buffalo.jp/product/peripheral/wireless-adapter/bsbt4d09bk/

唔知係咪呢隻, 之前響黃金地庫嗰間甲級見過, 或者可以去高登有間專賣水牛嘢嘅舖頭搵搵

回覆  Amuro

唔知係咪呢隻, 之前響黃金地庫嗰間甲級見過, 或者可以去高登有間專賣水牛嘢嘅舖頭搵 ...
CMZ 發表於 2015-2-8 18:49

真係唔該晒,希望今次OK。