[開箱] ADATA HV620簡單開箱

哩一部ADATA HV620,係趁尋日仲有新年特價而買嘅。
大1賣緊449,以HDD黎講哩個價錢唔錯。

另外我發現ADATA嘅HDD只有3年保養,唔係永久。。。
不過都無所謂啦,到時壞左就買過個2TB嘅

外殼嘅品質都幾好,無毛刺,不過附送嘅micro usb 3.0線短左啲,所以最好買多一條長啲嘅線。如果想慳,可以用手機附送嘅micro usb 2.0線。
讀寫速度都ok,同class 10比,真係快好多,十幾秒左右就可以將電腦入面嘅400M文件過落去hdd。
不過佢插住電腦嗰時會震,擺隻手喺上面,會感覺到輕微嘅震動……

再擺一張全家福。

哩一部ADATA HV620,係趁尋日仲有新年特價而買嘅。
大1賣緊449,以HDD黎講哩個價錢唔錯。

另外我發現AD ...
hk133 發表於 2015-3-7 21:30

內龍用Samsung HDD

內龍用Samsung HDD
炎冬 發表於 2015-3-9 15:47

我見過其他人話2TB嘅內龍係toshiba。。。

5400 RPM?
toylet 發表於 2015-3-9 18:52

好似係5400 RPM。。。RPM快啲,讀寫速度會快啲??

回覆 6# toylet

反正宜家個hdd都唔慢(比adata usb3.0手指更快),而且我屋企部電腦只support usb2.0,所以用得盡usb2.0就夠啦。。。

另外我發現ADATA嘅HDD只有3年保養,唔係永久。。。

所有牌子 Ext HDD 都一樣保三年喇 ........

所有牌子 Ext HDD 都一樣保三年喇 ........
imax 發表於 2015-3-9 21:54

ADATA嘅usb手指同micro SD都係永久保養……不過HDD只保三年……

我見過其他人話2TB嘅內龍係toshiba。。。
hk133 發表於 2015-3-9 18:40

用 CrystalDiskInfo Portable   http://portableapps.com/apps/utilities/crystaldiskinfo_portable

check 到 hdd 用乜牌子饀