[操作疑難] 想問依5條SATA線有咩分別?

打算在jumxx買Toshiba DT01ACA300 3TB
只見到依5條SATA線,唔知除左長度之外的分別?
同埋個底版淨番SATA2有位插,應該沒有什麼問題吧?

1M (CB-SATA3(1M) Serial ATA3 HDD Data Cable (R/S)        HK$ 30               
1M (CB-SATA3(1M) Serial ATA3 HDD Data Cable (S/S)        HK$ 30
Sky 0.45M Serial ATA3 HDD Data Cable (R/S)        HK$ 18
SATA Ext. Cable        HK$ 25
Sora 0.45M Serial ATA3 HDD Data Cable (R/S) CB-SATA3(0.45M)        HK$ 18

一樣姐 差幾蚊條線可以有幾大分別啊

打算在jumxx買Toshiba DT01ACA300 3TB
只見到依5條SATA線,唔知除左長度之外的分別?
同埋個底版淨番SATA2有 ...
leopp1 發表於 2015-3-24 22:05

長度, 顏色, 品牌

一樣姐 差幾蚊條線可以有幾大分別啊
SC68690 發表於 2015-3-29 15:28

18 同30 都唔係幾蚊

長度已經好大分別, 買短左唔夠長要黎

呃post還呃post, 唔好隨口up 害人

有條係Ext. Cable, 即係E-Sata 線, 所以你得四條揀
BTW, 既然要去鋪頭買HDD, 點解唔直接係個到問埋? 至少有樣睇

我通常買5蚊果d

18 同30 都唔係幾蚊

長度已經好大分別, 買短左唔夠長要黎

呃post還呃post, 唔好隨口up 害人 ...
garnett_v 發表於 2015-3-29 15:43

人地咪講左 "只見到依5條SATA線,唔知除左長度之外的分別?"

除左長度以外囉

師兄

人地咪講左 "只見到依5條SATA線,唔知除左長度之外的分別?"

除左長度以外囉

師兄 ...
SC68690 發表於 2015-3-30 17:16

咪講左:
長度, 顏色, 品牌
garnett_v 發表於 2015-3-29 15:41

師兄