[開箱] Loctek 樂歌D5 mon支架簡單開箱 (#8 新增走線圖和夾檯圖)

============廢話分隔線=============
由於之前造電腦檯時冇留意有keyboard tray應該要做淺一的…
所以個mon基本要擺係張檯中間先舒適
但咁樣就浪費左張檯既大部份空間
所以都係要換返個吊臂架
當然唔想俾咁多錢落去的我
就緊係去淘寶啦
============廢話分隔線=============

先黎個箱正面

再黎背面 (箱頂有手把方便運送)

基本上一打開就睇晒
上面的紙係合格証、保用証同說明書

主體+配件一覽
配件有晒編號,值得一讚

原先的Dell原裝支架

幾經辛苦裝上後的效果
其實本身安裝很簡單,不過地方淺窄,所以搞左好耐

升起個mon就可以用notebook或tablet同時做野
但要留意,因為只是吊臂式
所以唔能夠做到絕對既垂直升降
從圖中可以看到偏右了
如果想保持高度同維持置中,就要將個mon擺後一的喇

90度轉向冇難度
比dell原裝的轉得順滑好多

mon的懸浮感真係好正

影下主體先,幾乎比Speaker遮晒

暫時未有用條吊臂既走線功能
因為我的線唔係咁夠長 (我的電腦放左面地下)

P.S.
我買的是4-10kg版本
多謝收睇

請問樓主個 mon 係什麼型號? 另外可否提供此支架的 link 給我呀? thx!

請問師兄呢隻幾錢左右?

請問樓主個 mon 係什麼型號? 另外可否提供此支架的 link 給我呀? thx!
pk1667 發表於 2015-3-31 09:38

mon是U2413
link自己搵loctec天貓啦

請問師兄呢隻幾錢左右?
laosmiaale 發表於 2015-3-31 11:22

唔計運費約HKD400
有隻冇usb既再平少少,但最大得6.5KG

要成400, 有點卻步~
個架ge支點係"夾"住張枱?

回覆 5# minazuki

$400 都要諗諗

補一補圖
今晚再搞埋的線,因為唔多夠長,有兩條我冇收到入第一條臀

的線收埋晒,檯面實用面積大增

夾檯位

要成400, 有點卻步~
個架ge支點係"夾"住張枱?
nkwhahaha 發表於 2015-3-31 22:45

已補夾檯圖

回覆  minazuki

$400 都要諗諗
laosmiaale 發表於 2015-3-31 23:01

$400好平啦
隻野有氣壓棒定乜野
郁既時候係好smooth,去到果個停就識得定位
平果的係全手動較高低角度定位架

可以參考下連牌子名都打錯既epc專業鱔稿既價錢 (佢果個仲要係冇usb既舊型號)
http://www.hkepc.com/12000