[開箱] Loctek 樂歌 Notebook, Monitor 雙臂支架開箱

最近重新整理過書檯, 為左騰出更多空間方便讀書, 所以決定將原有獨立notebook架同mon架, 換成日個2合1的支架, 以便騰出檯面更多空間
由於呢類支架香港太貴又少選擇, 所以最後都係淘
集運4日就到香港, 可惜店家計錯重量, 運費失左預算

[attach]1782650[/attach]
2015-04-16 20.20.59.jpg

Loctek 的包裝好好, 箱內有箱
包裝印刷好精美, 連盒8.1kg, 所以都係應該包多個箱
一拆開有包利是封?! 再開又多包?!

廢話講完, 睇番入面有乜先
個notebook托架係新款網狀, 店家話散熱會較好

對臂造工幾好, 而且用膠包好晒防花

說明書印刷好好, 唔似有D品牌爛紙一張; 更重要係d步驟好詳細, 清清楚楚, 連配件都mark好晒編號, 唔會搞錯
六角匙都有埋, 齊晒工具

但問題黎啦, 一時唔記得睇個spec條柱有幾高, 自己張檯唔夠高, 唯有cut短少少條柱

今晚放工番黎再繼續裝…..

Cut好左條柱, 繼續裝

淨番的都係好簡單的組合
2015-04-16 20.18.58.jpg

總算大功告成, 等放假得閑再執下d 線
2015-04-16 20.53.24.jpg

單臀都係盒中有盒,放便送貨佬扔貨

我大半年前已買了一個來用~~
真的節省很多地方~~

唔知個NOTEBOOK架係點, 用黎裝其他野唔知得唔得~

[img][/img]
唔知個NOTEBOOK架係點, 用黎裝其他野唔知得唔得~
nkwhahaha 發表於 2015-4-16 19:36

2015-04-16 20.18.40.jpg

我成日都形住, 大陸野 + 氣壓 = 會爆炸

睇咗c hing個post見質量好似唔錯,都揾老友幫手淘咗個mon架,依家等緊集運落嚟

樂歌好野來,我果個都用左兩年幾,價錢係貴小小
剛剛先trade左個全新卑其他師兄

回復 7 #ka.lun

用左2個星期so far so good
較位好穩定,亦好順暢

via HKEPC Reader for Android

噚晚收到貨,今晚到我手,件嘢比想像中輕,造功不過不失,有時間先裝