[操作疑難] 電腦檯選擇

電腦檯都是硬件周邊吧?
現在使用 IKEA 的電腦檯,本來是不錯...不過很想找一張可以安裝到Keyboard tray 的檯 (IKEA這張檯底有橫樑所以裝不了

大家有沒有推薦呢? 條件 120cm x 60cm 左右,可以安裝到Keyboard tray
或者大家有沒有 keyboard tray 介紹呢..

謝謝

電腦檯都是硬件周邊吧?
現在使用 IKEA 的電腦檯,本來是不錯...不過很想找一張可以安裝到Keyboard tray 的 ...
rockbee 發表於 2015-7-3 02:11

怎樣裝唔到?有冇圖睇吓?

我用緊IKEA既呢張....

回覆 1# rockbee
Ikea diy工作枱 板+腳果種枱板都係用壓縮木 支電批夠力用尖頭短木鏍絲一定上到

阿菲 發表於 2015-7-3 15:32

呢張幾好 偏偏果時我換完枱先出 到我裝修想換時又停產

keyboard tray 正路好易攪姐, 唔洗成張換丫

阿菲 發表於 2015-7-3 15:32

你呢隻應該係FREDDE
我都係用ikea , 不過係十年前的jerker
又係無kb tray 個d, 又係有條橫樑
我自己淘個kb tray 裝上去, 咩位置裝都可以, 又可以收埋

回覆 8# prowede

呢張其實都幾好用....不過台底邊有條鐵通,,,,我諗緊如果我買D MON 吊臂架裝唔裝到...

回覆  prowede

呢張其實都幾好用....不過台底邊有條鐵通,,,,我諗緊如果我買D MON 吊臂架裝唔裝到... ...
阿菲 發表於 2015-7-3 19:45

FREDDE定Jerker?
你指係夾台面的mon架?

我張jerker 下面邊位都有條bar, 連台面都成50mm
我都係咁照夾mon 架, 如果你要夾台面, 睇番mon架個夾可以去到幾厚的材料, 好似我依家個個最少都可以夾80mm